Home / Social / Peste 140 de elevi din Mureș încearcă profesiile la care visează

Peste 140 de elevi din Mureș încearcă profesiile la care visează

Distribuie

Peste 140 de elevi, cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani, de la mai multe școli din județul Mureș vor deveni, pentru o zi, polițiști, artiști plastici, informaticieni, medici, arhitecti, educatori, ingineri, juriști, farmaciști etc. Acest lucru este posibil grație unei campanii care se derulează în perioada 15-25 noiembrie, pentru a marca Ziua Internațională a Drepturilor Copiilor, din data de 20 noiembrie.

Campania „Ziua Ștafetei” este initiată de către Fundația „Terre des homes”, iar adulții predau ştafeta propriilor meserii unor copii și tineri dornici să le înveţe. În această campanie sunt implicați elevii de la Școala Gimnazială Nr.7 din Târgu-Mureș, Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din Târgu-Mureș, Școala Gimnaziala Omega din Târgu-Mureș, Școala Gimnazială Iernut, Școala Gimnazială „Radu Popa” din Sighișoara și Școala Gimnazială „Alexandru Ceușianu” din Reghin. Elevii vor merge la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, la Asociația Artiștilor Plastici Mureș – Galeria de Artă „Unirea”, la SMURD Iernut, la Primaria Iernut și la diferite sedii de firme sau service-uri auto.

În ce activități vor fi implicați elevii
„În cadrul unei activități de predare-preluare a ștafetei, specialiștii delegați le vor prezenta copiilor și tinerilor în ce constă sarcinile lor de zi cu zi, oferindu-le totodată șansa de a participa în mod activ la practicarea acestora. Spre exemplu, la Galeria de Artă „Unirea” elevii vor fi ajutați de către artistul Vasile Mureșan să înțeleagă „complexitatea și dificultatea simplității” într-un tur de galerie, unde emoția și căutarea de sine se îmbină cu pictura naivă. La service-ul auto, elevii vor cunoaște componentele unui autovehicul, precum și sarcinile care sunt purtate de îndreptarea problemelor unei maşini, a service-ului periodic al maşinii şi menţinerea condiţiilor de lucru a vehiculelor. La „catedră”, elevii vor cunoaște tainele meseriei de dascăl, dar și „teoriile învățării” – baza cunoașterii teoretice și practice etc. La activități, vor mai participa și tutorii copiilor sau alți membri ai familiei, în calitate de însoțitori. După cum vedeți, când își imaginează ce rol pot avea ca adulți, copiii vor să fie eroii de zi cu zi, cei de care vom avea întotdeauna nevoie. Credem că este important să le arătăm că-i susținem și să le dăm o dovadă de încredere, lăsându-i să ne preia locul măcar pentru o zi, de „Ziua Ștafetei”. Le mulțumim pe această cale mentorilor care le vor oferi o experiență de viață deosebit de edificatoare, consolidându-le motivația de a deveni ceea ce-și doresc”, a declarat psihologul școlar Carmen Nichiforiuc, coordonator al campaniei „Ziua Stafetei” la Școala Gimnazială Nr. 7 din Târgu-Mureș.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.