Home / FC Municipal / Fetele de la ASA își consolidează locul pe podium

Fetele de la ASA își consolidează locul pe podium

Distribuie

Echipa feminină de fotbal ASA Târgu-Mureș a obținut miercuri victoria cu 3-1 (1-0) pe teren propriu în fața formației Navobi Iași, într-o partidă restanță din cadrul etapei a VI-a a Superligii. Pentru mureșence au înscris Gorea (min. 15), Sandu (min. 78) și Olar (min. 88), iar ieșencele au redus diferența în minutele de prelungire. Partida era una cu miză, cele două echipe aflându-se în luptă pentru cele patru locuri de play off, iar diferența era de un singur punct în clasament, în favoarea ASA. Cu această victorie, mureșencele și-au consolidat locul 3, pe care vor „ierna” cu siguranță, deoarece s-au distanțat de Navobi Iași la 4 puncte și au 3 și un golaveraj net superior față de Real Craiova. Cele două mai au de susținut câte o restanță, dar ambele cu campioana Olimpia Cluj, astfel încât este greu de presupus că ordinea în clasamentul final al turului va suferi modificări.

Terenul, al doilea adversar

Ultimele întâlniri dintre cele două echipe au fost mai echilibrate, ieșencele obținând chiar victoria în ultima confruntare a sezonului trecut. Meciul programat inițial pe terenul sintetic s-a disputat pe terenul 2 al stadionului Trans Sil, degajat parțial de zăpadă „pe cale naturală” și a constituit al doilea adversar pentru cele două echipe. Mureșencele au dominat teritorial prima repriză, dar ocaziile clare de gol au fost puține. Deși ajunse mai des în situații de a finaliza, imprecizia sau tăria șuturilor trimise spre poarta adversă au menținut echilibrul. Singura reușită a reprizei i-a aparținut internaționalei Ana Maria Gorea, care a trimis un șut din afara careului, scăpat de portarul ieșencelor printre picioare în poartă. Primul sfert de oră al reprizei secunde a fost mult mai echilibrat, avantajul era unul fragil și orice inexactitate în apărare putea aduce golul egalizator. Prima ocazie cu adevărat importantă i-a aparținut Alinei Boroș, care a trimis imprecis din colțul careului de 6 metri o centrare venită de pe stânga de la Gorea, care a depășit apărarea adversă. Din acel moment ieșencele au dat semne de slăbiciune la capitolul pregătire fizică, dar erau în continuare capabile să restabilească egalitatea. După ce au mai ratat două bune oportunități de a se desprinde, prin Florentina Olar, care a trimis în minutul 67 din centrul careului imprecis și nou intrata Camelia Vîga, care a reluat slab din 6 metri, Bianca Sandu a adus liniștea pentru mureșence în minutul 78, când a plasat o minge la vinclu din afara careului. Ieșencele au încercat revenirea, dar nu au mai avut forță ofensivă. Olar a încheiat conturile cu două minute înainte de final, când a deviat subtil o minge trimisă de Sandu din lovitură liberă. Oaspetele au reușit totuși să puncteze în minutele de prelungire cu o lovitură liberă din apropierea careului de 16 metri.

A fost o victorie a dăruirii de care a dat dovadă echipa antrenorului Seches Carol, care nu știe încă pe ce lot se va pute baza pentru retur. Acesta a aliniat formația: Drăguș- Balázs, Olar, Jáhn, Gorea, Meleacă, Roca, Barabási, Sandu, M. Boroș, A. Boroș. Melacă a fost înlocuită în minutul 60 de Vîga, iar la final a debutat și Adorján Szidonia, acestea fiind singurele schimbări, fără alte variante.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Festivalul Minihand, la cea de-a doua ediție

Distribuie Duminică, 24 martie, conducerea Asociației Județene de Handbal (AJH) Mureș a organizat Festivalul Minihand, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.