„Limba maternă”, un nou debut regizoral pe scena Naționalului Cultură
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 379 Vizualizări

„Limba maternă”, un nou debut regizoral pe scena Naționalului

Spectacolul Limba maternă – Mameloschn de Sasha Marianna Salzmann, regizat de Olga Macrinici se va juca în premieră în Sala mică a Teatrului Național din Tîrgu-Mureș, sâmbătă 19 noiembrie, de la ora 19.30.

Trei femei, trei generații, trei ambiții

„Fabulamundi, proiect internațional de texte noi, revine cu un text puternic, al unei autoare europene de limbă germană – trei femei, trei generații, trei ambiții: bunică, mamă și fiică. Cum era viața unei femei evreice acum 50 de ani în RDG și cum este acum, într-o Germanie unită? Unde le este locul acestor femei și care este patria lor? Ce înseamnă libertatea, la nivel de comunitate și individ – cum ne afectează ea opțiunile și viața personală? Un spectacol fin, o problematică a zilelor noastre, un nou debut regizoral pe scena Naționalului”, se precizează pe site-ul teatrunational.ro.

Scenografia spectacolului este semnată de Cristina Milea, iar din distribuție fac parte actrițele: Monica Ristea, Roxana Marian și Carmen Ghiurco, studentă a Universității de Arte din Tîrgu-Mureș.

Olga Macrinici este regizor și autor dramatic, s-a născut în Chișinău, a studiat a studiat regie la Facultatea de Teatru și Televiziune, UBB Cluj, și în 2013 a absolvit Masteratul de Scriere Dramatică, la Universitatea de Arte Tîrgu-Mureș. Pe lângă proiectele din cadrul Fabulamundi în care s-a implicat atât în calitate de regizor cât și de autor dramatic, Olga Macrinici a lucrat, ca asistent de regie, cu Theodor-Christian Popescu, la spectacolul „Cloaca”, în 2012, și cu Bogdan Georgescu, la spectacolul „Punct triplu”, în 2014.

Conform programului de pe biletmaster.ro, următoarele reprezentații ale spectacolului Companiei „Liviu Rebreanu” vor avea loc în 20 și 25 noiembrie.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE