Prof. Kikeli Pal, în vizorul ANI Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1331 Vizualizări

Prof. Kikeli Pal, în vizorul ANI

Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat marți că fostul ales local prof. univ. dr Kikeli Pal Istvan s-ar fi aflat în conflict de interese administrativ și penal, fără să fie precizată, clar, perioada. ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Tîrgu Mureș în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Kikeli Pal Istvan a infracțiunilor de conflict de interese, fals în declarații și înșelăciune.

 

Inspectorii ANI au arătat, într-un comunicat remis redacției Zi de Zi marți, că profesorul s-ar fi aflat în conflict de interese pentru că a luat parte la deliberarea și adoptarea unor hotărâri ale Consiliului Local privind aprobarea de sume pentru concursurile de proiecte sportive, având personal un interes patrimonial. Inspectorii ANI susțin că interesul patrimonial se referă la atragerea de fonduri bănești în patrimoniul fundației, ca unic membru fondator și administrator/președinte al Consiliului de Administrație al solicitantului de finanțare Fundația Procardia. Mai mult, profesorul, în calitate de membru al Comisiei de jurizare a proiectelor depuse de către solicitanții de sprijin financiar și al Comisiei pentru activități științifice, învățământ, sănătate, culturã, sport, agrement și integrare europeană, a participat la luarea unor decizii prin care s-au realizat, direct, foloase materiale pentru Fundația Procardia.
Inspectorii au măi arătat în comunicatul de marți că Kikeli Pal Istvan nu a declarat contractele încheiate cu Primăria Tîrgu Mureș de Fundația Procardia în declarația de interese, fiind susceptibil de săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, iar, de asemenea, ar fi înșelat Primăria Tîrgu Mureș, pentru a obține un folos material injust.
Kikeli Pal Istvan a fost consilier local în legislatura 2012-2016, dar nu și-a dus mandatul la sfârșit. În august anul trecut, profesorul și-a înaintat demisia din Consiliul Local Tîrgu Mureș. (S.G.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE