Home / Sanatate / Adolescenții, tot mai afectați de depresie

Adolescenții, tot mai afectați de depresie

Numărul adolescenților afectați de depresia clinică a crescut cu 37% în decursul unui deceniu, una din șase fete raportând un astfel de caz, conform unui studiu recent realizat de Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, ale cărui concluzii au fost publicate marți în jurnalul „Pediatrics”, informează AGERPRES.
Conform sursei citate, oamenii de știință subliniază nevoia concentrării asupra bunăstării mentale a tinerilor și acordarea unui ajutor specializat celor care se află în pericol, informează Science Daily. Există un număr din ce în ce mai mare de adolescenți care suferă de depresie și care nu sunt tratați, se arată în studiu, fapt pentru care este nevoie de „câteva incursiuni” pentru a asigura ajutorul mental necesar populației. „Este imperativ să găsim modalități de a ajunge la acești tineri și de a-i ajuta să-și gestioneze depresia”, susține Ramin Mojtabai, profesor la Departamentul de Sănătate Mentală din cadrul Bloomberg School, care este totodată și conducătorul cercetării.
Rata sinuciderilor a crescut în ultimii ani, în special printre adolescente și tinere. Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor a raportat în această lună că rata sinuciderilor în rândul elevilor americani — cu vârste între 10 și 14 ani — este mai mare decât cel al deceselor survenite în urma accidentelor rutiere, în cazul aceluiași grup de vârstă.
Cercetarea a analizat date obținute în perioada 2005 — 2014, incluse în sondajele naționale efectuate asupra a 176.245 de adolescenți cu vârste între 12 și 17 ani și 180.459 de adulți tineri cu vârste între 18 și 25 de ani, pentru a examina tendințele în privința „episoadelor depresive majore”. Cunoscute sub denumirea de depresie clinică, acestea reprezintă tristețea sau pierderea interesului ori a plăcerii în urma unor activități zilnice, alături de alte simptome depresive ce se manifestă timp de cel puțin două săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

SPERANȚĂ. Un singur caz nou de COVID-19 în Mureș, în ultimele patru zile!

Până luni, 25 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.283 de cazuri de persoane …