BC Mureş – Prienu Birstono 109-101 BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 183 Vizualizări

BC Mureş – Prienu Birstono 109-101

BC Mureș Târgu-Mureș a câştigat într-un mod entuziasmant ultima partidă disputată miercuri seara pe teren propriu în cadrul grupei I a competiției europene de baschet masculin Europe Cup. Mureșenii au învins cu 109-101 (25-26, 35-20, 19-18, 30-37) echipa Vytautas Prienu Birstono, aflată pe locul V în prima divizie din Lituania.

După ce au pierdut cu 61-99 partida din tur, la care s-au prezentat fără antrenorul Szászgáspár şi Alhaji Mohammed, „tigrii” au ținut să încheie cu capul sus grupa. Cu ambele echipe virtual calificate în faza a doua, miza rămânea doar ocuparea primului loc, la care se adăuga ambiția echipei antrenorilor Szászgáspár Barnabás și George Trif de a demonstra că valoarea echipei este alta decât ceea ce s-a văzut în jocul din Lituania.

După ce au pierdut la limită un prim sfert echilibrat, în care cele două echipe s-au aflat pe rând la conducere, cu americanul Drew Barham într-o zi de excepție, mureșenii aveau la intrarea în ultimele două minute ale sfertului secund un avantaj greu de abticipat (60-37). Barham avea până în acel moment 27 de puncte înscrise, dintre care 7 aruncări reușite din afara semicercului de 3 puncte, din tot atâtea aruncări! În cele două minute rămase până la pauza mare, câteva decizii contestate ale brigăzii de arbitri din Grecia-Cipru-Macedonia au făcut ca până la pauză oaspeții să înscrie încă 9 puncte fără să mai primească. Iluzia posibilității de a răsturna scorul meciului tur și să ocupe la final primul loc în grupă se risipea astfel, deși lituanienii au cedat sfertul la 15 puncte. Oaspeții au beneficiat în această perioadă de nenumărate aruncări libere, din care au ratat una singură, și aceea valorificată cu recuperare de sub panou.

„Sfertul critic”, depășit cu brio

După ieșirea de la vestiare oaspeții l-au marcat om-la-om pe Barham, acesta reuşind totuși încă 6 puncte, dintre care şi o aruncare din două reușite de la distanţă. Lituanienii s-au apropiat în câteva rânduri ameninţător, până la chiar sub 10 puncte, dar „sfertul sensibil” al mureșenilor (deseori actul trei fiind cel mai slab) s-a încheiat totuși cu un avantaj minim de partea „tigrilor”. Aceștia au reușit să revină și să mențină distanţa față de oaspeţi în jurul a 20 de puncte. În ultimul sfert lituanienii au reuşit să reducă din nou avantajul până la 8 puncte, dar BC Mureș s-a distanțat din nou la 15 la intrarea în a doua jumătate a ultimului sfert (94-79). Îi pierduse în schimb pentru câte 5 greșeli personale pe Alin Borșa și Sánta Szabolcs. Spre deliciul spectatorilor, ambele echipe au reuşit să depăşească suta, mureșenii reușind o performanță greu de egalat la aruncările de la distanță, cu 17 coșuri înscrise de doar patru jucători, din 28 de aruncări, cu procentaj de peste 60 %.

Până la disputarea ultimei partide din grupă, între Vytautas și TLÜ/Kalev Tallinn, BC Mureș rămâne pe prima poziție. Lituanienilor le este suficientă pentru a câștiga grupa o victorie la limită în Estonia în fața echipei pe care au învins-o în prima întâlnire la o diferență de 43 de puncte.

Marcatori:

BC Mureş: Barham 31 (8×3), Martinic 23 (3), Djapa 22 (4), Mohammed 14 (2), Kalve 10, Borşa 5, Polyák 2, Sánta 2. Au mai jucat Andrei şi Cioacătă

Prienu Birstono: Cizauskas 20 (1×3), Delininkaitis 17 (2), Valeika 14, Linkevicius 13 (2), Kupsas 12, Kulvietis 9, Miniotas 8 (2), Lipkevicius 3, Seskus 3 (1), Ivanauskas 2

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE