Share

Home / Sanatate / Cât de pregătiți sunt părinții să acorde primul ajutor copiilor?

Cât de pregătiți sunt părinții să acorde primul ajutor copiilor?

Asociația „My happy family” din Târgu-Mureș, în colaborare cu Asociația SAMAS, organizează mâine, 18 noiembrie, în intervalul orar 17.00-20.00, la Centrul educațional AMA Learning Center din Târgu-Mureș, un curs de prim ajutor pentru părinți, pe care îl vor susține dr. Alexandra Latcu, medic rezident pediatru, și Adina Iancu, moașă și consultant în alăptare.

„Odată ce bebelușii cresc, situațiile care pot pune viața acestora în pericol cresc. Lipsa de atenție chiar și pentru câteva secunde sau curiozitatea copilului pot pune viața celui mic în pericol. Lovituri, arsuri, introducerea obiectelor în guriță, în năsuc, tăieturi sau pur și simplu apar accidente pe care trebuie să știm să le gestionăm cu calm, fără să ne pierdem luciditatea. Dar cât de pregătiți suntem să acordăm primul ajutor bebelușului/copilului, atunci când ne confruntăm cu o astfel de situație?”, au precizat organizatorii cursului.

Temele cursului de mâine 
Potrivit organizatorilor, cursul de prim ajutor medical este o versiune adaptată pentru copilul sub un an și pentru copiii mai mari de un an, cuprinzând noțiuni teoretice și sesiuni practice pe manechin. Cursul se adresează viitorilor părinți, părinților, bunicilor, dar și bonelor sau educatoarelor. Taxa de participare este 110 lei pentru o persoană și 55 lei pentru al doilea părinte. Înscrieri se pot face la numerele de telefon: 0751-185.118 sau 0743-319.890, dar și pe pagina de Facebook. Numărul de locuri este limitat.
„Cursul de prim ajutor cuprinde următoarele teme: potențiale pericole, cum recunoaștem o situație de urgență, când și cum sunăm după ajutor, estimarea situației și evaluarea primară, urgențele cele mai des întâlnite la nou-născut, sugar și copil mic, reanimarea la nou-născut, sugar și copil mic (manevra Heimlich, masaj cardiac), metode practice pentru rezolvarea urgențelor (cum oprim o hemoragie, cum facem un bandaj, o atelă, cum tratăm o arsură, ce facem în caz de înec, mușcături de animale, insecte etc.), măsuri de siguranță în locuință, în curte pentru copii și părinți. Este extrem de important ca părinții să fie informați și cu privire la felul în care ar trebui să ofere primul ajutor copilului atunci când apar situații neprevăzute”, au mai spus organizatorii cursului.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Serviciu nou de imagistică medicală la Centrul Medical Lotus Life

Începând cu anul 2020, gama de servicii profesionale de radiologie imagistică medicală accesibile la Centrul …

Share
Share