Noiembrie, luna antidrog Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 176 Vizualizări

Noiembrie, luna antidrog

888Problematica drogurilor este, din nefericire, mereu de actualitate, însă subiectul este, mai ales pentru părinţi, încă unul tabu. Nu vedem când copiii sunt în pericol, nu ştim care sunt semnele consumului, nu ştim uneori unde să ne îndreptăm, cum să îi ajutăm, dar mai ales deseori refuzăm să acceptăm că avem această problemă cu copiii noştri.

Această atitudine ne face vulnerabili, iar asta îi avantajează pe cei ce obţin profituri din vânzarea iluziilor către copiii sau tinerii noştri.

În urma mai multor demersuri şi analizări ale situaţiei şi nevoilor comunităţii mureşene (inclusiv prin aplicarea a 2.000 de chestionare şi interviuri cu peste 50 de părinţi în anii precedenţi), am ajuns la câteva concluzii, printre care mai importante:

– elevii îşi doresc foarte mult să participe la dezbateri/informări legate de droguri;

– majoritatea lor preferă să vadă discute  cu psihologul, eventual cu un poliţist invitat, despre acest subiect;

– foarte puţini părinţi care observă semnele consumului, acceptă existenţa problemei, pentru a lua apoi măsuri;

Din aceste considerente, apreciem ca deosebit de importantă abordarea acestui subiect, atât cu elevii, cât şi cu adulţii. Mai exact, este de dorit schimbarea percepţiei comunităţii mureşene referitor la fenomenul drogurilor, în sensul conştientizării prezenţei în viaţa noastră şi a faptului că reprezintă o problemă a tuturor, nu exclusiv a consumatorilor sau autorităţilor.

Cum putem face acest lucru? În primul rând, să ne informăm pentru a-i putea informa pe alţii. Avem la dispoziţie sursele de informare oficiale (ex. pagina web a  Agenţiei Naţionale Antidrog), dar şi posibilitatea de a invita la activităţi  derulate în unităţi de învăţământ a unor specialişti din cadrul Centrului Judeţean de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Mureş (0265-210.230) sau a unor poliţişti (ex: Compartiment Prevenire).

În plus, cei interesaţi se pot adresa Centrului şi doar pentru a se informa, pentru a-şi clarifica unele lucruri sau pentru a cere un sfat. Un rol important îl pot avea şi cadrele didactice, care pot aduce în discuţie la întâlnirile cu părinţii necesitatea informării, documentării, pentru a şti cum să observe, să prevină sau să intervină.  

Noiembrie – Luna Antidrog. La nivel naţional, precum şi în Judeţul Mureş, în această perioadă se intensifică activităţile pe tema drogurilor, prin colaborarea structurilor de prevenire a criminalităţii, combatere a criminalităţii organizate, cu sprijinul Centrului  Judeţean Antidrog.

Articol realizat de Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE