Home / Administratie / VIDEO: Concerte de colinde şi Târg de Crăciun, la Sighişoara

VIDEO: Concerte de colinde şi Târg de Crăciun, la Sighişoara

Distribuie

111
Consilierii locali ai municipiului Sighişoara au aprobat luni, 14 noiembrie, într-o şedinţă extraordinară de lucru, programul manifestărilor cultural-artistice specifice sărbătorilor de iarnă organizate în luna decembrie 2016 de Primăria municipiului Sighişoara. De asemenea, aleşii locali sighişoreni au aprobat şi alocarea sumei de 132.000 lei din bugetul local, pentru participarea la cheltuielile de organizare a manifestărilor cultural-artistice specifice sărbătorilor de iarnă.

Revelion în aer liber

Potrivit primarului municipiului Sighişoara, Ovidiu Mălăncrăvean, pentru a aduce o rază de lumină în sufletele sighişorenilor, şi nu numai, „în Sala mare de festivităţi a Municipiului Sighişoara vor avea loc o serie de concerte de colinde, iar în Piaţa Octavian Goga, în perioada 21-28 decembrie va fi organizat un Târg de Crăciun al cărui program va include o serie de activităţi şi momente specifice sărbătorilor de iarnă, de la concerte de colinde, la ateliere pentru copii şi căsuţe cu cadouri pentru cei dragi.”

De asemenea, Ovidiu Mălăncrăvean a subliniat că „sighişorenii care vor alege să petreacă Revelionul în aer liber, şi nu numai ei, vor avea parte ca trecerea dintre ani să fie marcată printr-un spectaculos şi tradiţional foc de artificii”. „Capitalul de imagine pe care astfel de manifestări îl aduc Sighişoarei, precum şi impactul major pe care acestea îl au în rândul cetăţenilor de toate vârstele şi nu numai, sunt argumente puternice care mă determină să vă propun să fiţi de acord cu sprijinirea organizării acestor manifestări cultural-artistice specifice sărbătorilor de iarnă”, a subliniat primarul municipiului Sighişoara.

Concerte în Sala de festivităţi

Una din locaţiile care va găzdui evenimente cu ocazia sărbătorilor de iarnă va fi Sala mare de festivităţi a Primăriei municipiului Sighişoare, programul manifestărilor fiind următorul: 7 decembrie, ora 18.00 – concert de muzică  clasică „Cântec în jurul lumii” susţinut de maestrul Cristian Florea, directorul Filarmonicii din Chişinău, 15 decembrie, ora 17.00 – concert de colinde susţinut de Asociaţia corală „Armonia-Sighişoara” şi 18 decembrie, ora 18.00 – concert de Crăciun „basme pentru copii şi părinţi”, organizat de Asociaţia Culturală Viva Sighişoara şi susţinut de Anamaria Stamp (pianistă), Aurelian Băcan (clarinetist) şi Anastasia Feruleva (violoncelistă).

Târg de Crăciun în Piaţa Octavian Goga

În ceea ce priveşte Târgul de Crăciun, acesta îşi va deschide porţile în data de 21 decembrie, în Piaţa Octavian Goga, într-un decor care va fi amenajat astfel încât să aducă magia sărbătorilor de iarnă în sufletele vizitatorilor. „Astfel, municipiul Sighişoara se aliniază oraşelor europene, dar şi celor româneşti, care redau magia sărbătorilor de iarnă, pe toată durata lunii decembrie”, a arătat Oana Sitea, reprezentantă a Direcţiei Relaţii Publice şi Comunicare din cadrul primăriei municipiului Sighişoara.

Târgul de Crăciun se va desfăşura până în data de 28 decembrie, iar programul evenimentului va include o serie de activităţi şi momente specifice sărbătorilor de iarnă, de la concerte la colinde, la ateliere pentru copii şi căsuţe cu cadouri pentru cei dragi. „Nu vor lipsi nici activităţile pentru cei mici, ei vor avea parte de multe surprize, pe lângă activităţile tradiţionale din Atelierul Moşului. În perioada 21-25 decembrie 2016, pe scena Târgului de Crăciun elevii sighişoreni şi artiştii locali vor susţine concerte de colinde şi vor prezenta spectacole tematice, iar în perioada 26-28 decembrie 2016, vor avea loc concerte susţinute de artişti consacraţi”, a menţionat Oana Sitea.

Manifestarea va beneficia şi de susţinerea Asociaţiei pentru Educaţie Deschisă Sighişoara, care va pune la dispoziţie, cu titlu gratuit, un număr de şapte căsuţe din lemn de dimensiunea 2,2 x 2,5 metri, cu decoraţiunile aferente, un brad şi 100 de pachete de dulciuri.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Centrul comunei Corunca modernizat cu 3,5 milioane de lei, fonduri din bugetul local

Distribuie Zona centrală din Corunca este într-un amplu proces de modernizare. Lucrările sunt finanțate din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.