„Ritm, dans, fantezie”, concurs naţional de dans organizat la Târgu-Mureş Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 816 Vizualizări

„Ritm, dans, fantezie”, concurs naţional de dans organizat la Târgu-Mureş

111Sâmbătă, 19 noiembrie, începând cu ora 10.00, în sala de spectacole a Ansamblului Artistic Profesionist „Mureșul” din Târgu-Mureș se va desfășura cea de-a VII-a  ediție a Concursului Național de Dans „Ritm, dans, fantezie”.

Concursul este organizat de Palatul Copiilor Târgu-Mureș sub egida Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, prin Inspectoratul Şcolar al Judeţului Mureş, fiind  inclus în Calendarul Activitãţilor Educative Naţionale (CAEN)  2016 și se adresează formaţiilor de dansuri din palate/cluburi ale copiilor, asociaţii/cluburi particulare din judeţul Mureş și alte judeţe din ţară şi străinătate.

„În cadrul evenimentului vor evolua un număr  de 29 de formații de dansuri, reprezentând 15 localități, din 11 județe ale țării: Brăila, Teleorman, Prahova, Vaslui, Bacău, Arad, Cluj, Bistrița – Năsăud, Covasna, Gorj și Mureș. Astfel, pe parcursul zilei, începând cu ora 10.00, pe scenă vor urca peste 380 de participanți. Formațiile de dans modern, dans sportiv, dans contemporan și balet trebuie să prezinte două coregrafii la genuri diferite, iar formațiile de dansuri populare vor trebui să prezinte o suită de jocuri populare din zona pe care o reprezintă. Juriul de specialitate este constituit din coregrafi cu experiență, iar președintele juriului este lector, univ. dr. Cristina Iușan  de la Universitatea de Artă Teatrală Târgu-Mureș”, au transmis organizatorii, prin intermediul unui comunicat de presă.

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE