Cristian Chirteş (PNL) solicită modificarea legislaţiei silvice Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 468 Vizualizări

Cristian Chirteş (PNL) solicită modificarea legislaţiei silvice

111Deputatul Cristian Chirteş, candidat din partea PNL Mureş la Senat, a declarat sâmbătă, la Târgu Mureş, că se impune modificarea unor prevederi legale referitoare la stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, întrucât nu se face distincţie între o greşeală de administrare şi exploatare şi o infracţiune.
“Am muncit la noul Cod silvic, peste 80 de amendamente îmi aparţin în noua lege. Este una dintre cele mai exigente şi complexe legi în ceea ce priveşte protecţia fondului forestier. Cred că va trebui să începem să gândim şi legislaţia subsecventă, pentru a nu trece de la o extremă la alta. Au fost date câteva hotărâri de guvern şi ordonanţe de urgenţă care, din punctul meu de vedere, exagerează sancţionarea celor care greşesc. Nu se face o distincţie clară între cei care fură şi cei care greşesc. Cred că urgent trebuie să ne aplecăm asupra HG 470 şi să o amendăm. Inclusiv OUG 51 are 30 de prevederi chiar abuzive şi să delimităm foarte clar ceea ce înseamnă o greşeală în exploatarea sau administrarea fondului forestier şi o intenţie sau un furt”, a explicat Chirteş.
El a vorbit despre prevederi din OUG 51/2016 pentru modificarea şi completarea Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi la Hotărârea Guvernului 470/2014 pentru aprobarea Normelor referitoare la provenienţa, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase, la regimul spaţiilor de depozitare a materialelor lemnoase şi al instalaţiilor de prelucrat lemn rotund.
Ioan Cristian Chirteş consideră că noul Parlament trebuie să se ocupe de aceste modificări începând cu ianuarie 2017, după consultarea tuturor celor vizaţi de actele normative respective.

(Sursa: www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE