Home / FC Municipal / ASA obține un punct într-un „derby al suferindelor”

ASA obține un punct într-un „derby al suferindelor”

Distribuie

În etapa a III-a a returului Ligii I de fotbal, a XVI-a a campionatului, ASA Târgu-Mureș a remizat sâmbătă pe terenul ieșenilor de la CSM Politehnica. Partida s-a încheiat cu rezultatul consemnat pe tabela de marcaj și la începutul întâlnirii, fără niciun gol înscris și foarte puține ocazii la cele două porți. O întâlnire între două echipe aflate în subsolul clasamentului, în mare criză de rezultate. Ieșenii au întrerupt cu această remiză seria de șase înfrângeri consecutive, dar au pierdut două puncte care pot deveni importante în economia clasamentului la finalul sezonului regulat. De cealaltă parte, ASA avea două eșecuri consecutive, ambele pe teren propriu, dar sunt neînvinși în jocurile disputate în deplasare din etapa a VIII-a, în care au cedat cu 1-0 la Pandurii Târgu-Jiu, partidă decisă de un autogol. De atunci, echipa lui Dan Alexa a câștigat întâlnirea de la Timișoara cu același scor în fața ACS Poli și au remizat pe terenul celor de la FC Voluntari, adversara mureșenilor în „optimile” Cupei României care se vor disputa la mijlocul lunii decembrie. Între acestea a mai fost meciul din Cupa României, disputat tot în deplasare, în care mureșenii s-au impus cu 5-0 în fața divizionarei secunde Unirea Tărlungeni. Scorul nu avantajează niciuna dintre echipe, dar rezultatul poate fi considerat cel mai normal după aspectul jocului. ASA se menține totuși la aceeași distanță de 10 puncte față de ieșeni, diferență care se va înjumătăți înaintea începerii turneelor play-off/play-out. Fără cei doi închizători obișnuiți în ultimele întâlniri, Mureșan și Candrea, ambii suspendați, fără Belu, accidentat, ASA a fost cea care a avut cele mai clare ocazii la poarta italianului Caparco, cel care a debutat în fotbalul românesc la echipa mureșeană. Ieșeanul Chelaru a avut în minutul 11 prima tentativă, cu un șut de la distanță, dar mult peste poartă. Târgumureșenii au ripostat prin Vlad Morar, care a executat bine în minutul 22 o lovitură liberă, dar reluarea cu capul a lui Marius Constantin a trecut puțin peste poartă. Până la pauză ASA a avut cea mai mare ocazie a primei părți la o fază în care Caparco a intervenit de două ori salvator.
Automulțumire, sau neputință
Partea a doua a fost mai ștearsă în realizări. Deaconu a executat o lovitură liberă periculos, la care mingea a fost respinsă cu greu de Caparco. Până la final a fost un joc mai mult de uzură, în care cele două echipe rareori au reușit să se apropie de careul advers. Ieșenii au dominat teritorial, în timp ce de partea cealaltă echipa lui Dan Alexa s-a mulțumit cu faptul că părăsește terenul neînvinsă. Cele două și-au dorit victoria, dar parcă prioritar era să nu piardă, o automuțumire combinată cu neputința. ASA obține al cincilea punct în partidele disputate în deplasare, în timp ce pe teren propriu au reușit doar 4, dar un punct în fața echipei care le-a administrat cea mai categorică înfrângere, 0-3 în tur. Pentru roș-albaștri urmează un nou examen dificil, vineri, 25 noiembrie, de la ora 18.00, când vor întâlni pe stadionul pe Trans-Sil formația Viitorul Constanța.
Au evoluat formațiile:
Poli: Caparco – I. Voicu, Ov. Mihalache, Frăsinescu, Sato, Chelaru (64 A. Moldovan), Crețu (64 Cicur), Mitici, Piccioni (51 V. Gheorghe), A. Cristea, Bole
ASA: Mingote – G. Matei, Dobrosavlevici, Cordoș, Mendy, M. Constantin, Zicu (88 Ciolacu), Deaconu (89 Petriș), Iacobovici, Surdu, V. Morar (74 Kuku)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.