„Nu antibiotice la întâmplare!”, campania lansată de Ministerul Sănătății Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 265 Vizualizări

„Nu antibiotice la întâmplare!”, campania lansată de Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății a lansat luni, 21 noiembrie, campania „Nu antibiotice la întâmplare!”, care are rolul de a informa asupra riscului consumului inutil de antibiotice, informează AGERPRES.
„Încercăm să ne adresăm cât mai multor categorii: medicilor, pacienților, producătorilor. Încercăm să îi facem pe toți să înțeleagă că, pentru a conserva eficiența antibioticelor, acestea trebuie utilizate doar atunci când sunt necesare. Utilizate atunci când nu este nevoie de ele, nu au cum să aibă eficiența dorită, dar au riscuri foarte mari”, a explicat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, conform sursei citate.
Campania constă în difuzarea unui spot TV produs sub coordonarea Ministerului Sănătății și în distribuirea de cutii de pseudo-medicamente pe care este scris „Nu antibiotice la întâmplare!” și în care sunt inserate flyere de informare. „Avem pentru medicii de familie 12.000 de cutii, avem pentru medicii prescriptori în spitale 13.000 de cutii și avem pentru pacienți 25.000 de cutii, care vor fi distribuite de către asociațiile de studenți mediciniști și studenții de la Farmacie. Vom avea 10.000 de postere în spitale”, a precizat ministrul. Potrivit ministrului, cu cât antibioticele sunt folosite mai frecvent, cu atât rezistența bacteriană la antibiotice este accelerată și astfel s-a ajuns ca în ultimele decenii acest lucru să se amplifice.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE