Share

Home / Administratie / Császár Károly, pentru o administrație mult mai aproape de cetățeni

Császár Károly, pentru o administrație mult mai aproape de cetățeni

Császár Károly candidează din partea UDMR pe locul al doilea pe lista pentru Senat. Cu o experiență bogată în administrația publică locală consideră că aceasta poate fi mai prietenoasă cu cetățeanul.

 

O soluție pe care candidatul o vede este simplificarea procedurilor în relația cetățean-administrație publică. “UDMR și eu personal ne dorim o administrație care să fie mult mai aproape de cetățeni și mult mai admisibilă pentru cetățeni. În cei 15 ani de activitate ca secretar al comunei Fântânele, am simțit pe propria mea piele disfuncționalitățile care există în raportul dintre cetățeni și administrația publică locală”, a punctat Császár Károly.
De asemenea, candidatul UDMR pentru Senat are proiecte și în domeniul agricol.
“UDMR și eu personal insistăm asupra acordării unor subvenții agricole mai predictibile, mai previzibile și insistăm ca Guvernul să sprijine înființarea gospodăriilor agricole familiale, cu suma de 50.000 de euro și scutirea de la plata impozitelor pe 3 ani de zile, iar obiectivul nostru este ca în cei patru ani de activitate parlamentară să fie înființate în județul Mureș cel puțin 200 de astfel de gospodării agricole familiale”, și-a expus Császár Károly proiectul.
O a treia categorie de probleme pe care acesta o dorește rezolvată este finalizarea procedurilor de retrocedare și eliberare a titlurilor de proprietate și procedurilor de întabulare a terenurilor persoanelor fizice și juridice.
“Propunem ca până în 2020, această procedură să fie finalizată, iar statul român să subvenționeze procedura de întabulare a terenurilor agricole cu o sumă rezonabilă care să fie sustenabilă pentru viitor”, a menționat acesta.
În final, Császár Károly a mai propus întocmirea unei baze de date județene cu problemele și nevoile persoanelor, a instituțiilor și administrațiilor publice locale, astfel încât acestea să fie mai ușor prioritizate și soluționate.
Ligia VORO

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ţurţuri de gheaţă de 10 metri, pe DN 15, în Defileul Topliţa-Deda

Prefectul judeţului Mureş, Mircea Duşa, a declarat marţi, 19 februarie, că acţiunea de îndepărtare a …

Share
Share