Home / Politic / Csép Andrea a lansat proiecte pentru familii și de egalitate de șanse

Csép Andrea a lansat proiecte pentru familii și de egalitate de șanse

Distribuie

Csép Andrea, a doua pe lista UDMR Mureș pentru Camera Deputaților, și-a prezentat două proiecte – unul destinat familiilor, iar cel de-al doilea care țintește reducerea inegalităților între diferite categorii sociale.

 

În ceea ce privește familia, Csép Andrea ne-a vorbit despre un proiect prin care familiile cu unul sau mai mulți copii să fie sprijinite din punct de vedere fiscal. “Propunem un proiect de lege care țintește în special familiile. Știm că în bugetul familiilor, cheltuielile cu copiii sunt foarte mari și am dori ca din perspectiva indicatorilor demografici pe care îi observăm, să venim în sprijinul familiilor cu o propunere legislativă care vizează scăderea impozitelor pe salarii, și anume cu 2 % după un copil, cu 4 % după doi copii, cu 6 % după 3 copii, ceea ce ar însemna mai mulți bani să rămână în familie”, și-a prezentat candidatul inițiativa legislativă.
De asemenea, candidatul UDMR pentru Camera Deputaților a mai propus scăderea TVA și la alte utilități, după ce acesta a fost redus pentru apă, și anume la energie electrică și gaz metan.
Cel de-al doilea proiect, de politici sociale, se referă la egalitatea de șanse între grupuri diferite. “Știm foarte bine că femeile sunt plătite pentru 10 luni, în timp ce bărbații pentru 12 luni într-un an de lucru. Este o diferență salarială foarte mare, pentru aceeași muncă depusă, și vrem să reducem această diferență între salarizare. Pe de altă parte avem egalitatea de șanse între cei care trăiesc în mediul urban, respectiv cei care trăiesc în mediul rural. De exemplu, aș putea să prezint situația copiilor care au nevoie de psihologi, de logopezi, de personal auxiliar, însă acești copii din mediul rural nu au aceleași șanse de a porni mai departe spre școlile, liceele, facultățile din orașele mari pentru că pur și simplu nu au acces la acestea. Un psiholog trebuie să asiste 400 de copii, deci la nivel național este o problemă foarte mare. La aceasta trebuie lucrat pentru a crește o generație sănătoasă. Și ar mai fi egalitatea pentru persoanele cu nevoi speciale. În legislația actuală există, dar nu sunt puse în aplicare aceste prevederi legale”, a arătat Csép Andrea.

Ligia VORO


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

INTERVIU – Patru elevi de la „Papiu”, calificați la Etapa Națională a Olimpiadei de Matematică. „Matematica este regina tuturor științelor”

Distribuie Performanță demnă de admirație și aplauze pentru patru elevi ai Colegiului Național „Alexandru Papiu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.