Home / Slider / Elevii de la Rebreanu au învățat alfabetul Bibliotecii

Elevii de la Rebreanu au învățat alfabetul Bibliotecii

Distribuie

 

Elevii clasei a II-a B de la Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu” au umplut fililala nr.3 a Bibliotecii Județene Mureș, în ziua de marți, 22 noiembrie. Evenimentul a fost înscris în lista activităților desfășurate cu ocazia împlinirii frumoasei vârste de 103 ani a Bibliotecii Județene Mureș, o sărbătoare care se întinde pe durata unei săptămâni întregi, sub deja consacratul generic Philobiblon Mureşean.

Situată în b-dul 1848 nr. 37 (cartierul Dâmbul Pietros) din Târgu-Mureş, la parterul blocului de garsoniere, lângă Poştă, filiala reprezintă una dintre filialele importante, care dispune de un fond de publicaţii de aproximativ 20.000 de volume, organizat pe domenii.

La baza organizării fondului stă accesul liber la raft. Astfel, cea mai mare parte din fondul de carte este expus la rafturi cu acces liber. Documentele sunt aşezate după criteriul sistematico-alfabetic, locul fiecăruia fiind dat de cota cărţii. Lucrările aceluiaşi autor sunt grupate la un loc, astfel: opere complete, opere alese, culegeri tematice, opere separate, în ordinea alfabetică a titlurilor.

Bibliotecarul care se îngrijește de filiala nr. 3, Illyés Claudia, alături de prof. Rucsandra Pogăcean și însoțitoarea Anica Boerescu, au antrenat elevii clasei într-o discuție interactivă despre ce este și cum trebuie să ne comportăm într-o bibliotecă, după care i-au invitat la un cântec și joc, folosind ca mascotă o bufniță, simbol al înțelepciunii, siglă a Bibliotecii Judeţene Mureș. Cei mici au fost de acord că, într-o sală de lectură trebuie să ai o ţinută decentă, să păstrezi liniştea, ordinea şi curăţenia în incinta şi întreg perimetrul bibliotecii, să utilizezi în mod corespunzător mobilierul şi celelalte bunuri, să ai un comportament civilizat faţă de angajaţii bibliotecii şi faţă de ceilalţi utilizatori. Cărțile împrumutate nu trebuie pîscălite sau deteriorate, iar accesul în Sala de Lectură se face numai pe baza Permisului de intrare vizat pe anul în curs.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Pui drăgălaș de pavian cu mantie, noua vedetă la la Grădina Zoo

Distribuie Un pui drăgălaș de pavian cu mantie este noua vedetă a Grădinii Zoologice din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.