FOTO: S-a dat Bătălia cărților! Cultură
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 609 Vizualizări

FOTO: S-a dat Bătălia cărților!

Finala concursului Bătălia cărților din județul Mureș a avut loc luni, 21 noiembrie, de la ora 16.00, în Sala Documentară a Bibliotecii Județene Mureș, pentru cititorii de limba română, finala concursului pentru limba maghiară fiind programată joi, 24 noiembrie, de la aceeași oră.

Cititorii Anului au fost aleși în urma dezbaterii „Convinge-mă să citesc!”. La categoria copii, 11-13 ani, au intrat în finală 12 concurenți, care au citit toate cele zece cărți din concurs și au completat fișele de lectură pentru fiecare volum. În finala competiției pentru adolescenți, 14-18 ani, au intrat 7 elevi.

„Copiii noștri, ca părinți și ca dascăli, au dovedit că se pricep foarte bine la a înțelege foarte bine ce citesc, la a asimila mesajele pe care noi le-a propus. Și, mai mul decât atât, au dat dovadă de seriozitate și de foarte bună pregătire în ce privește argumentarea pe care au făcut-o de fiecare dată. Ce mai, au dovedit că sunt copii serioși și ne mândrim cu ei!”, le-a transmis Monica Avram, directorul Bibliotecii Județene Mureș, copiilor și părinților prezenți la finala ediție a treia a concursului Bătălia cărților, înainte de începerea dezbaterii „Convinge-mă să citesc!”.

„Convinge-mă să citesc!”

Fiecare dintre finaliști și-a ales cartea preferată din lista de lectură pentru concurs și au venit, în ordine alfabetică, în fața juriului și a colegilor din concurs încercând să prezinte cartea într-un mod cât mai convingător. Apoi, au răspuns câte unei întrebări din partea juriului și câtorva întrebări venite din partea colegilor din concurs.

Din juriul concursului au făcut parte prof. dr. Mioara Kozak, prof. Anca Blaga, prof. Bogdan Rațiu, Mirela Ligia Ungur – câștigătoarea secțiunii pentru adolescenți de anul trecut și Cititor al Anului la faza națională de la Cluj-Napoca, Doina Vanca și Simona Bleahu – bibliotecare. Toți elevii calificați în finala Bătăliei cărților au primit diploma și cadouri. Csécs Andreea Noémi a primit un premiu special pentru că a ajuns în finala ambelor ediții. Română și maghiară.

Câștigătorii premiilor și Cititorii Anului

La categoria copii, au impresionat juriul: Maria Alexandra Conțiu, premiul pentru „Cel mai persuasive discurs”; Diana Găbureac, premiul pentru „Cea mai bună fișă de lectură a Cărții Anului”, Alexandra Prodan, premiul pentru „Cel mai bun portofoliu”; marele câștigător a fost Rafael Hadrian Conțiu, ales de juriu Cititorul Anului, primind, de asemenea, și premiul pentru „Cea mai bună fișă de lectură”.

La categoria adolescenți Cititorul Anului a fost desemnat Adrian Florin Nagy, câștigător și al premiului pentru „Cea mai bună fișă de lectură”. Celelalte premii au fost câștigate de Maria Ioana Tîrnăvean pentru „Cea mai bună fișă de lectură a Cărții Anului” și de Teodora Florea pentru „Cel mai bun portofoliu”.

Cititorii Anului, Rafael Hadrian Conțiu, care a prezentat cartea „Nesfarsita goana dupa elefant”, de Gillian Cross, și Adrian Florin Nagy, care a vorbit despre „Toate acele locuri minunate”, de Jennifer Niven, vor reprezenta județul Mureș în competiția națională a Bătăliei cărților.

În cadrul evenimentului au fost anunțate și Cărțile Anului, la categoria copii a fost ales volumul „Evadare din biblioteca domnului Lemoncello”, de Chris Grabenstein, iar la categoria adolescenți a fost aleasă cartea „Eu sunt Malala”, de Malala Yousafzai și Patricia McCormick.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE