Share

Home / Sanatate / Pesimiștii au un risc mai mare de deces din cauza bolilor de inimă

Pesimiștii au un risc mai mare de deces din cauza bolilor de inimă

Nivelul mare de pesimism crește riscul de deces în cazul persoanelor care suferă de boală arterială coronariană (BAC), potrivit unui studiu publicat recent în jurnalul „BMC Public Health”, informează Medical News Today, citat de AGERPRES. BAC este cea mai comună afecțiune a inimii în Statele Unite, ea fiind răspunzătoare de peste 370.000 de decese pe an. Aceasta survine ca urmare a acumulării treptate a plăcilor de aterom pe pereții arterelor coronare prin care sângele transportă oxigenul către inimă și alte zone ale organismului. Cu timpul, mușchiul inimii este slăbit, apar aritmii — bătăi neregulate ale inimii — și insuficiența cardiacă. Studii anterioare au arătat că pesimismul — definit drept tendința de a anticipa în mod neplăcut urmărilor unor evenimente — poate avea implicații negative asupra sănătății inimii.
„Nivelurile ridicate de pesimism au fost asociate cu factorii care afectează sănătatea cardiacă, precum inflamația, însă datele cu privire la legătura dintre riscul de deces din cauza BAC și optimismul și pesimismul sunt destul de puține”, notează dr. Pänkäläinen care a decis să afle modul în care aceste trăsături de personalitate influențează mortalitatea în cazul pacienților cu boală coronariană, conform sursei citate.
Pentru această cercetare, echipa de oameni de știință finlandezi a analizat date de la 2.267 de bărbați și femei din Finlanda, cu vârste cuprinse între 52 și 76 de ani. În timpul studiului, care s-a desfășurat pe parcursul a 11 ani, 121 de participanți au murit din cauza BAC, aceștia declarând la începutul testelor, în 2002, că sunt foarte pesimiști.
În comparație cu subiecții cu o doză mai mică de pesimism, persoanele cu punctajul cel mai mare în ceea ce privește pesimismul s-a observat un risc cu 2,2 mai mare de a muri de BC în următorii 11 ani.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Personalul medico-sanitar ar putea ieși la pensie la cerere, fără penalități

Personalul medico-sanitar ar putea ieşi la pensie la cerere, fără penalităţi, corespunzător încadrării în locurile …

Share
Share