Home / Politic / Vass Levente propune înființarea de centre pentru tratarea AVC-urilor

Vass Levente propune înființarea de centre pentru tratarea AVC-urilor

Distribuie

Candidații UDMR de pe primele locuri pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie și-au prezentat la sfârșitul săptămânii trecute proiectele pe care doresc să le ducă în viitorul legislativ al României. Vass Levente, medic urolog, primul pe lista pentru Camera Deputaților, propune dezvoltarea unui program național în domeniul tratării atacurilor cerebrale vasculare (AVC).

 

Vass Levente susține că un asemenea program ar economisi bani deoarece pacienții cu AVC ar putea fi recuperați și reintegrați în muncă, spre exemplu, dacă ar fi stentați în primele 12-24 de ore după ce au suferit un atac cerebral vascular.
“Dorim să rezolvăm atacurile cerebrale vasculare cu sisteme moderne, în centre unde, în scurt timp, să poată fi rezolvate atacul ischemic, atacul vascular, astfel ajutând peste 50 % dintre pacienții care suferă de această boală să nu rămână imobilizați la pat, să nu rămână paraplegici, tetraplegici ș.a.m.d. Este un deziderat foarte important, dar, așa cum s-a reușit și la bolile cardio-vasculare, suntem siguri că o să reușim și în cazul bolilor neuro-vasculare. Dorim să punem pacientul în centrul sistemului sanitar și nu numai Ministerul Sănătății, casa de asigurări și cei care acordă servicii medicale să înțeleagă sistemul, ci și pacienții și sistemul sanitar din România să rezolve în continuare problemele lor”, a fost mesajul medicului urolog.
Cele mai mari cheltuieli pe care le-ar presupune înființarea acestor centre în spitalele județene, regionale, universitare sunt cele cu salariile personalului medical, însă, a subliniat medicul, astfel s-ar rezolva și problema migrării medicilor care nu ar mai fi tentați să plece să lucreze în astfel de centre în străinătate. Amortizarea investiției în aparatură și echipamente ar necesita minim 5 ani și maxim 10 ani, a mai declarat candidatul UDMR la Camera Deputaților.
Vass Levente a mai punctat o realitate dură în medicina românească. “40 % din inovațiile din sistemul medical nici nu ajung în Estul Europei sau nu sunt cunoscute de medici sau nu au posibilitatea de a folosi aceste inovații la tratarea pacienților. Considerăm că sarcina noastră, și o să lucrăm pentru acest deziderat, este să aducem aceste inovații și să le punem la dispoziția pacienților din România”, crede candidatul UDMR.

Ligia VORO


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.