Home / Slider / Ofertă bogată la Târgul de Arte și Meserii

Ofertă bogată la Târgul de Arte și Meserii

Distribuie

 

Primăria municipiului Târgu-Mureş, în parteneriat cu Universitatea Cultural Ştiinţifică, Inspectoratul Școlar Județean Mureș şi Liceul Vocaţional Pedagogic „Mihai Eminescu” din Târgu-Mureș, organizează, în perioada 23 – 25 noiembrie, a III-a ediție a Târgului de Arte şi Meserii.

Evenimentul, ce se desfășoară în Cetatea Medievală, a fost inaugurat miercuri, 23 noiembrie, cu participarea a 12 instituţii de învăţământ, care și-au expus oferta educaţională. Deschiderea a fost marcată de un moment artistic musical susținut de elevi ai Liceului Vocațional de Artă din Târgu-Mureș, urmat de scurte alocuțiuni rostite de Dorin Florea, primarul municipiului Târgu-Mureș, Nadia Rață, inspector școlar general și directorul Universității Cultural-Științifice, Csegzi Sandor. Târgul de Arte şi Meserii vine în sprijinul liceelor tehnologice din Târgu-Mureș, licee care au în oferta educațională meseriile tehnice și de tradiție. Ideea organizării acestui târg, vine ca răspuns solicitărilor venite din partea angajatorilor și a părinților din municipiu.

Târgul, o tradiție

La ediţia precedentă, care a avut loc în primăvară, au participat aproximativ 10.000 de persoane. Dacă tematica de atunci a fost mecanica auto, de data aceasta Târgul de Arte şi Meserii se axează pe întreţinere şi înfrumuseţare corporală, pe sănătate, nutriţie sau sport. Târgul de Arte şi Meserii, devenit etalon pentru oraş, se va desfăşura în Cetatea Medievală. În fiecare dintre cele trei zile, standurile cu oferte educaţionale vor putea fi vizitate între orele 09,00 şi 17,00.

„Târgul de Arte şi Meserii devine o tradiție la Târgu-Mureș. Oraşul are nevoie de profesionişti, formaţi pentru meserii care se regăsesc pe piaţa muncii. De aceea, invit părinţii să vină la acest târg şi să privească cu responsabilitate  alegerile pe care le fac copiii lor pentru viitor. Ne-am săturat de generaţii cu diplome cumpărate care îngroaşă rândul şomerilor sau al angajaţilor necalificaţi, acum e rândul profesioniştilor. Faptul că  Târgul se află la a treia ediţie, dovedeşte că şcolile au oferte serioase, iar târgumureşenii sunt interesaţi”, a declarat Dorin Florea, primarul municipiului Târgu-Mureş. Instituțiile de învățământ participante în cadrul evenimentului sunt Liceele Tehnologice „Aurel Perșu”, „Constantin Brâncuși”, „Avram Iancu”, „Electromureș”, „Ion Vlasiu”, „Gheorghe Șincai”, „Traian Vuia”, Colegiul Economic „Transilvania”,, Colegiul Agricol „Traian Săvulescu”, Liceul Vocațional de Artă, Liceul cu Program Sportiv „Szasz Adalbert” și Liceul Vocațional Pedagogic „Mihai Eminescu”, cărora li s-au alăturat și alte 12 societăți comerciale.

Pentru frumusețea exterioară

Hairstyling-ul este meseria care oferă cele mai mari satisfacții din domeniul înfrumusețării și se potrivește cel mai bine celor pasionați de frumusețe și stil, modă sau chiar câștiguri bune, pentru că a devenit bănoasă, odată cu dezvoltarea industriei beauty. „Participăm la târgul de arte și meserii cu fetele cu care tocmai am sosit de la Viena, de la un  concurs internațional de coafură, unde am luat locul V din 29 de echipe. Anul trecut această competiție s-a desfășurat la noi în țară, unde am obținut mai multe premii, inclusiv premiul cel mare și vom participa în continuare, și cu elevi de clase mai mari, și cu cei de clasa a IX-a, pentru a se obișnui și ei. În cadrul acestui eveniment prezentăm tot ceea ce învață elevii noștri în coafură și manichiură”, ne spune Emoke Szombad, profesor estetică Liceul Tehnologic „Traian Vuia”.

Voluntariatul, piatră la temelie

Voluntariatul este pentru tineri cea mai eficientă metodă să pornească pe calea potrivită în ceea ce privește cariera, precum și o opțiune la îndemână pentru tinerii care încă nu au vârsta necesară pentru a fi angajați legal. Voluntariatul poate fi o metodă bună pentru a-și dezvolta abilitățile pe care le pot pune în practică la locul de muncă. „La invitația dr. Adriana Neghirlă, de la Asociația de Medicină Școlară Mureș, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Mureș este prezent în cadrul acestui târg cu oferta educațională de voluntariat. Lansăm invitaţia tinerilor să se alăture echipei noastre de voluntari, orice tânăr peste 16 ani este binevenit pentru a ne ajuta în activitățile de promovare a mesajelor noastre în școli și comunitate și organizarea a diferite evenimente tematice”, a declarat dr. Mihaela Ormenișan, contactor voluntari CPECA Mureș.

Donații pentru un proiect pionierat

Asociația 1leu.org, prezentă în revista dedicata sanatății, întreținerii corporale și sportului – „Târg de Arte și Meserii”. Membrii Asociației au  propus un proiect măreț, de a ridica primul centru medical independent de oncologie și hematologie pediatrică din România, suma necesară ridicându-se la de 80.000.000 lei. Pare mult la prima vedere, dar ar însemna ca fiecare român care trăiește în această țară să doneze 1 leu o dată la 9 luni sau 4 lei în total, un calcul făcut pentru următorii 3 ani de zile. El va avea 50 de paturi, 2 săli de operație complet echipate, secție de radioterapie și secție de transplant medular.

Pentru sănătatea și igiena orală

Echipa de medici specializaţi pe diferite domenii stomatologice, stomatologie generală, infantilă, micro-chirurgie, parodontologie, tratamente laser, de la S.C. FELANA DENT S.R.L cu sediul pe str. Dimitrie Cantemir nr.1. sunt prezenți în cadrul târgului cu oferta în diferite domenii ale prevenției și tratării problemelor stomatologice, potrivit celor afirmate de reprezentatul asistent medical, Annamaria Roth. Alte societăți participante sunt Agenția de Turism Maori, Dora Medicals, Dona Impex, Enjoy Sports Club, Farmacia B&B, Galeria de Stil- Luminița Balazs, M&Co, Refresh Beauty Studio, Rheum-Care, Old City Café lounge&pub. Meseria fiecărui om îl reprezintă pe acesta  și îl individualizează în societate. O meserie sau o îndeletnicire pe care o stăpânești îți oferă o anumită siguranță: că orice se va întâmpla mâine, tu te poți descurca în lumea asta cu ceea ce știi.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Conferința de diseminare și promovare a Proiectului Correctional la Penitenciarul Târgu Mureș

Distribuie Penitenciarul Târgu Mureș a organizat joi, 28 martie, conferința de diseminare și promovare a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.