Share

Home / Politic / Péter Ferenc: „Legea salarizării bugetare este esenţială şi trebuie votată în cel mai scurt timp”

Péter Ferenc: „Legea salarizării bugetare este esenţială şi trebuie votată în cel mai scurt timp”

„De 16 ani sunt în administrația publică locală şi tot de 16 ani lupt cu toate forţele ca să găsim o soluție optimă pentru a putea da niște salarii decente în administrația publică. UDMR sprijină orice măsură care poate să soluţioneze inechitățile din sistemul bugetar”, a declarat Péter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, invitat, luni seara, la emisiunea „Perfect, imperfect” de la TVR 1, în calitate de şef de campanie al UDMR Mureş.

Péter Ferenc a subliniat faptul că, în momentul de faţă, peste 50 la sută din salariații sectorului public primesc salariul minim pe economie. „Persoane cu studii superioare şi 10 ani de vechime au un salariu de 1.250 lei, iar acest lucru este inacceptabil. Trebuie să facem aceste funcții publice mult mai atractive. Să nu ne batem joc de acei oameni, care vor să lucreze în sistemul public pentru că, astfel, în scurt timp, nu vom mai găsi experți care să ne ajute în administrațiile locale sau judeţene. Legea salarizării bugetare trebuie votată, acum sau mai târziu, după alegeri, dar să fie promulgată în cel mai scurt timp”, a subliniat Peter Ferenc.

Întrebat despre măsurile necesare în lupta împotriva corupției, şeful de campanie al UDMR Mureş a declarat că, în acest scop, fiecare trebuie să-şi facă treaba, procurorii DNA să se ocupe de cazurile de corupţie, iar parlamentarii să rezolve problemele legislative. „Este foarte important să avem legi clare, fără posibilităţi de interpretare. Momentan,  aceasta este una dintre problemele cele mai mari pe care trebuie să le rezolvăm. În momentul de faţă, orice se întâmplă spunem că este corupţie. Să avem legi clare şi salarii decente în sistemul public şi atunci putem vorbi altfel şi despre corupţie”, a mai declarat Peter Ferenc.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Azomureș, la prima colaborare cu Fondul Științescu Mureș

Echipa Științescu Mureș și Fundația Comunitară Mureș au lansat oficial Fondurile Științescu Mureș 3.0 și …

Share
Share