Home / Sanatate / Prea puțini psihologi clinicieni în spitalele din România

Prea puțini psihologi clinicieni în spitalele din România

Distribuie

Psihologii clinicieni din spitale sunt extrem de importanţi, dar ne confruntăm cu o situaţie de tip pompieristic, adică doar atunci când se întâmplă un caz dramatic se întreabă unde a fost psihologul, a declarat marţi, 22 noiembrie, pentru agenţia News.ro, preşedintele Colegiului Psihologilor din România, profesor universitar doctor Mihai Aniţei.
Conform sursei citate, el a precizat că numărul psihologilor din spitale este subdimensionat, în condiţiile în care, potrivit statisticilor Direcţiilor de Sănătate Publică, există 536 de psihologi în 228 de unităţi sanitare. „În spitale sunt psihologi clinicieni care sunt extrem de importanţi. Tot mai multe dintre specialităţile din spital conştientizează locul şi rolul şi importanţa psihologului, dar şi aici ne confruntăm cu aceeaşi situaţie tot de tip pompieristic. Atunci când se întâmplă o situaţie dramatică se întreabă unde a fost psihologul. Pacienţii trebuie să aibă acces la serviciile psihologului, niciun medic care face intervenţii sau consultaţii de un anumit tip nu trebuie să se dispenseze de ajutorul colegului său psiholog. E bine să-l aibă alături şi să se consulte pentru că întodeauna există un ecou psihologic al tulburărilor somatice şi un ecou somatic al tulburărilor psihice, e o legătură indisolubilă”, a explicat preşedintele Colegiului Psihologilor.
Mai multe aici.

 

De asemenea, verificati

Foto: Întâlnire de lucru a reprezentanților sistemului de sănătate mureșean, în prezența președintelui CNAS- dr. Valeria Herdea. Ce probleme au fost identificate în județul Mureș

Distribuie Eficiența unui sistemul este rezultatul unei bune colaborări interinstituționale,  iar reprezentanții Instituției Prefectului-județul Mureș …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.