Tot mai mulți mureșeni sesizează faptele de corupție Eveniment
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 863 Vizualizări

Tot mai mulți mureșeni sesizează faptele de corupție

Șeful Serviciului Județean Anticorupție Mureș, comisarul șef de poliție Bogdan Machedon, a declarat miercuri, 23 noiembrie, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural Mureş, că în anul 2016 a crescut atât numărul funcționarilor Ministerului Afacerilor Interne care au sesizat Direcția Generală Anticorupție în privința cetățenilor care le-au oferit sume de bani pentru încălcarea dispozițiilor legale, dar și numărul cetățenilor care sesizează fapte de corupție, astfel încât s-a constatat o creștere a încrederii cetățenilor în instituțiile publice.

Potrivit comisarului șef de poliție Bogdan Machedon, în luna august, a fost adoptată Strategia Națională Anticorupție 2016-2020, ce are ca scop creșterea integrității funcționarilor publici din cadrul instituțiilor publice și creșterea încrederii cetățenilor în instituțiile publice.
„Din punctul meu de vedere, această Strategie este necesară, având în vedere și experiența Strategiilor anterioare (2012-2015). Este o cerință atât a Uniunii Europene, cât și a Guvernului pentru a crește integritatea funcționarilor publici și încrederea cetățenilor în instituțiile publice. De asemenea, Direcția Generală Anticorupție, ca structură specializată de prevenire și combatere a faptelor de corupție săvârșite de personalul Ministerului Afacerilor Interne, a instituit o serie de reguli la nivelul unităților Ministerului de Interne cu privire la anumite metodologii privind identificarea riscurilor și vulnerabilităților specifice structurilor Ministerului Afacerilor Interne. În cursul anului 2016, au fost identificate o serie de situații în care funcționari ai Ministerului Afacerilor Interne au sesizat Direcția Generală Anticorupție vizavi de cetățeni care le-au oferit sume de bani pentru a-și încălca dispozițiile legale și a nu aplica măsurile prevăzute de lege, aceste cazuri fiind în număr de 9, în creștere față de anii anteriori, ceea ce rezultă că activitățile de prevenire desfășurate la nivelul Ministerului de Interne își ating scopul, astfel că rezultatele se văd exact în aceste situații”, a declarat șeful Serviciului Județean Anticorupție Mureș.

Instituțiile cu cele mai multe riscuri și vulnerabilități
Comisarul șef de poliție Bogdan Machedon a precizat că instituțiile cu cele mai multe riscuri și vulnerabilități sunt acele instituții care au contact direct cu cetățeanul, și anume Poliția Rutieră, Serviciul Pașapoarte, Serviciul Permise și Înmatriculare Autovechicule. „Direcția Generală Anticorupție nu își desfășoară activitatea numai pe linia prevenirii faptelor de corupție în rândul personalului MAI, ci încercăm să conștientizăm cetățenii în acest sens. În cursul anului curent, s-a constatat o creștere a numărului de sesizări din partea cetățenilor vizavi de fapte de corupție. Dacă în anii anteriori aveam în jur de 13-14 sesizări, anul acesta am avut în jur de 20 de sesizări din partea cetățenilor și constatăm o creștere a încrederii cetățenilor în aceste instituții publice. La nivelul Ministerului Afacerilor Interne au fost identificate cele mai multe riscuri și vulnerabilități la acele instituții care au contact direct cu cetățeanul, iar aici ne referim la Poliția Rutieră, Serviciul Pașapoarte, Serviciul Permise și Înmatriculare Autovechicule, precum și alte instituții care au legătură directă cu cetățeanul”, a arătat comisar șef de poliție Bogdan Machedon.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE