Home / Slider / Vezi cine sunt câștigătorii concursului foto Milvus

Vezi cine sunt câștigătorii concursului foto Milvus

Distribuie

 

Vernisajul celui de-al VIII-lea Concurs Internațional de Fotografie de Natură Milvus a fost al doilea eveniment care a marcat sfertul de veac împlinit de Grupul Milvus. În primăvara acestui an, când s-a dat startul, Papp Judith, managerul competiției, afirma că această acțiune este într-o perpetuă transformare, an de an, participanții fiind în număr tot mai mare, iar calitatea fotografiilor taie respirația privitorului, dovadă că oamenii încă apreciază o plimbare în natură, un apus de soare, o buburuză croindu-și drum pe o frunză sau o pasăre maiestuoasă în zborul ei. Din juriul concursului au făcut parte Tamás András AFIAP – artist fotograf și președintele juriului, Kerekes István EFIAP/p Hon.FtGM – artist și fotograf și Dan Dinu AFIAP – fotograf. Anul trecut, în concurs au fost înscrise peste 450 de fotografii în cadrul a două secțiuni – general și macro. Lucrările au venit din țări precum România, Ungaria, Italia, Rusia,  Spania, Belgia, Gibraltar, Danemarca, Franța, Grecia, Finlanda, Macao, Slovacia și Marea Britanie.

Anul acesta, 79 de fotografi din 10 țări au încântat privitorul printr-o multitudine de fotografii, 197 cu peisaje și alte 249 cu animale, într-o succesiune amețitoare a anotimpurilor și a culorilor. Vernisajul expoziției a avut loc în data de 22 noiembrie, în cadrul Muzeului Județean de Istorie (fosta clădire a manutanței) din cadrul Cetății Tîrgu Mureș. Acest concurs a adunat an de an imagini extraordinare din toată lumea, iar interesul e tot mai mare și din partea românilor.

img_9562

În deschiderea expoziției, unul din membrii juriului, Dan Dinu, a recunoscut că este foarte greu ca jurat să fii obiectiv în alegere, dar un lucru de necontestat este calitatea fotografiilor și evoluția participanților de la an la an. În urma jurizării, de Marele Premiu s-a bucurat Csaba Daróczi din Ungaria cu fotografia Autostrada păianjenului.

La secțiunea Peisaje, locul I  i-a revenit fotografului Tibor Jantyik din Ungaria, locul II- Zoltán Gergely Nagy  din România, iar locul III- Ilona Szabó din Ungaria.

La secțiunea Animale, de locul I s-a bucurat Mária Násfayné Kőházi din Ungaria, locul II- Csaba Daróczi din Ungaria, iar locul III- Laurent Lefevre din România.

Cea mai apreciată fotografie de către internauți pe facebook aparține participantului în concurs, Ilona Szabó din Ungaria.

Duminică, 27 noiembrie, cu începere de la ora 10,00 până la orele 16.00, cei interesați să viziteze Centrul de Reabilitare a Animalelor Sălbatice Rănite din Sînsimion, își pot anunța prezența la adresele office@milvus.ro, iulia.vizi@milvus.ro sau pe numărul de telefon 0747-416.280. Evenimentul face parte din seria de activități dedicate celor 25 de activitate a Grupului Milvus. Obiectivul organizației este protecția păsărilor și a naturii, activând în domeniul conservării, educației, cercetării și consultanței cu scopul de a schimba România într-un loc mai bun pentru păsări, natură și oameni, sub coordonarea biologului Tamás Papp, membru fondator și preşedinte al organizaţiei, licențiat al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Foto: Csaba Daróczi, fotografia Autostrada păianjenului, Marele Premiu


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureș

Distribuie Prezentarea Raportului anual al Rectorului Leonard Azamfirei privind starea Universității de Medicină, Farmacie, Științe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.