În căutarea misterului pierdut al erotismului creator, la Teatru 74 Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 329 Vizualizări

În căutarea misterului pierdut al erotismului creator, la Teatru 74

Într-o lume confuză și lipsită de pasiune, mai e posibil un altfel de erotism? Pot artele sa mai salveze din misterul pierdut al erotismului creator ? Asociația Neumarkt Events și Teatru 74 invită publicul să găsească câteva din posibilele răspunsuri la aceste întrebări, sâmbătă, 26 noiembrie, ora 19.00, la Teatrul 74 din Cetatea Târgu-Mureș cu ocazia unei seri de lectură de poezie, dialog, muzică și nuduri. ”Vă invităm să răspundem împreună acestor întrebări în cadrul unui eveniment cultural de excepție, în care aveți posibilitatea să îl cunoașteți pe scriitorul Călin Neacșu și cel de-al doilea volum al său de poezie “Fantome sub altar” în dialog cu scriitoarea Miruna Vlada. Discuția va prinde formă și culoare alături de tablourile pictoriței Ada Nicolaescu și muzica jazz a artiștilor din New Landscapes”, au precizat organizatorii.

De la France-Presse la poezie

calin-neacsuCălin Neacșu s-a născut în Bucuresti la 29 martie 1963. Absolvent al Institutului Politehnic din Bucuresti, lucrează din 1990 și până în prezent pentru prestigioasa agenție internațională de presă Agence France-Presse (AFP). Volum de poezie ”Fantome sub altar”, este al doilea semnat Călin Neacșu după romanul ”La mort du rabbin”, a fost publicat în aprilie 2016 de Editura Tracus Arte și a avut parte de trei lansări la Bucuresti (în cadrul Targului internațional de carte Bookfest), precum și la Timișoara și Cluj.

Bosnia. Partaj” cu Miruna Vlada

origMiruna Vlada s-a născut în București la 17 august 1986. Este scriitoare și manager cultural. Debutează în 2004 cu volumul „Poemextrauterine” la editura Paralela 45, premiat ca unul din cele mai electrizante debuturi în poezie ale momentului. Revine în 2007 cu volumul ”Pauza dintre vene” la editura Cartea Românească, însoțit de un CD în lectura autoarei. Participă și organizează evenimente inter-art și lecturi publice în România și în străinătate. În 2014 publică cel de-al treilea volum de poezie ”Bosnia. Partaj” la editura Cartea Românească, premiată drept Cartea de poezie a anului de către Radio România Cultural, iar acum are în pregătire un roman. Selecții din poeziile ei au fost traduse în engleză, franceză, spaniolă, sârbă, germană, italiană și polonă.

Sonorități jazz cu New Landscapes

p66295srehwwzcpyjmbh3dtrvPentru Ana Maria Galea colaborarea cu pianistul Daniel Csikos a început de aproape un deceniu, în zona muzicii standard de jazz. Cei doi artiști s-au întâlnit la câteva workshopuri „IconArts” unde au lucrat împreună cu profesorul Mircea Tiberian şi invitaţii acestuia. De-a lungul timpului cei doi au simțit completarea formulei. Astfel, sub numele de „New Landscapes” artiștii au susținut numeroase concerte în țară alături de invitații lor – muzicieni români sau străini. (Michael Acker, Pedro Negrescu, Emil Bîzgă, Cătălin Milea, John Betsch (SUA), Gyarfas Istvan (HU). Pentru seara de 26 noiembrie Ana Maria Galea și Daniel Csikos revin la formula de duo propunând un dialog viu între pian și voce si poezie.

”Goliciunea” psihică a propriului sine

Tema generala a expoziției este nuditatea abordată într-o manieră modernă, uneori chiar cu influențe pop’art prin cromatica contrastantă sau impresioniste prin tușa energică. Motivul central al lucrărilor mele nu se concentrează doar pe nuditatea fizica, ci oglindește o așa-zisă „goliciune” psihică, a propriului sine. Seria tablourilor prezintă diferențe și antiteze facturale ori cromatice prin simplul fapt că realizarea fiecărei lucrări a depins de starea de spirit pe care o aveam la momentul respectiv”, afirmă Ada Nicolescu

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE