Home / Business / Împrumut de 77 milioane lei pentru pista Aeroportului

Împrumut de 77 milioane lei pentru pista Aeroportului

Distribuie

Consilierii judeţeni au aprobat miercuri, 23 noiembrie, într-o şedinţă ordinară de lucru, documentaţia tehnico-economică şi indicatorii tehnico-economici ai investiţiei „RK suprafeţe de mişcare şi RESA – inclusiv instalaţii aferente – faza DALI”, care are ca obiectiv reabilitarea actualei piste a Aeroportului Internaţional „Transilvania” Târgu-Mureş. Valoarea totală a investiţiei este de 77,45 milioane lei, inclusiv TVA, durata de realizare, conform graficului întocmit de proiectant, fiind de nouă luni.

Timpul scurt, adversarul nr. 1

Pista de decolare-aterizare are 2.000 de metri lungime şi 30 de metri lăţime, iar finanţarea va fi asigurată din bugetul propriu al Judeţului Mureş, prin contractarea unui credit bancar. „Unul din adversarii noştri de aici încolo este timpul. Noi trebuie să încercăm ca într-un timp cât se poate de scurt să rezolvăm practic refacerea întregii piste de decolare, reconstrucţia acestei piste. Pentru acest lucru s-a făcut primul pas, s-au aprobat indicatorii tehnico-economici ai studiului de fezabilitate care a fost terminat de câteva săptămâni. Bineînţeles că momentan urmează ca în baza acestei aprobări să pornim o licitaţie pentru a avea un credit pentru acoperirea acestor sume. În momentul în care avem aprobat acest credit atunci putem să începem licitarea lucrărilor de construcţie, iar între timp trebuie să fie gata şi proiectul tehnic această pistă de decolare. Eu am speranţa că dacă totul decurge bine – bineînţeles că sunt foarte multe semne de întrebare, vedeţi că sunt de multe ori contestaţii peste contestaţii la diferite licitaţii – în primăvara anului viitor sau cel târziu până în vara anului viitor putem să demarăm efectiv reconstrucţia acestei piste de decolare”, a afirmat Péter Ferenc.

Speranţe pentru revenirea Wizz Air

Potrivit conducerii Aeroportului Internaţional “Transilvania”, hotărârea adoptată de consilierii judeţeni este salutară, având în vedere şi faptul că în Master Planul General de Transport finanțarea obiectivelor privind dezvoltarea/ extinderea/ modernizarea Aeroportului “Transilvania” Târgu-Mureș sunt incluse numai în perspectiva anilor 2022 -2024, aspect care întărește necesitatea executării lucrărilor de reparații capitale cât mai urgent. “Hotărârea de astăzi (miercuri, 23 noiembrie – n.r.) a Consiliului Judeţean a dat un semnal de schimbare totală a viitorului Aeroportului. Lucrările de reparaţie a pistei vor readuce la Târgu-Mureş compania Wizz Air, dar ne vor permite negocieri realiste cu toţi operatorii aerieni care au studii efectuate, în legătură cu interesul locuitorilor din zona noastră pentru multe destinaţii europene”, a declarat Peti Andras, preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional “Transilvania” Târgu-Mureş.

Alex TOTH

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Elevi de nota 10! Vezi lista cu copiii mureșeni calificați la Etapa Națională a Olimpiadei de Informatică

Distribuie S-a publicat lista cu elevii mureșeni care s-au calificat la etapa națională a Olimpiadei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.