Home / Cultură / Iulian Tănase și „Abisa” la J’ai Bistrot

Iulian Tănase și „Abisa” la J’ai Bistrot

J’ai Bistrot va fi gazda lansării în Tîrgu-Mureș a celei de a doua ediții a cărții lui Iulian Tănase, „Abisa”, publicată la Editura Herg Benet în 2016. Lansarea va avea loc în 30 noiembrie de la ora 20.00.

„ABISA este o carte despre ceea ce se întîmplă atunci cînd o femeie visează un bărbat.
ABISA e despre ceea ce se întîmplă atunci cînd nu Dumnezeu, ci Femeia creează lumea.
ABISA e despre cum ajungem să ne cunoaștem (mai bine) prin intermediul visului, despre cum visele ne țin în viață.
ABISA este un roman-puzzle, alcătuit din 117 fragmente de vis, realitate, suprarealitate ale căror personaje centrale sînt: Abisa, Palev Iona, Somnul, Pisica Halucinogenă, Abiscruda și Altiulius.
Alte personaje care apar în carte sînt: Dumnezeu, Peștele Generos, Sîngele, Sughițul, Melc Capone, Himenides, Pangria, Dora Blitz, Soția Palpabilă, Amanta Inflexibilă și așa mai departe, dar și persoane reale precum: Heraclit, Lygia și Gellu Naum, René Char, William C. Dement (un cercetător al somnului), Dan Stanciu și Sasha Vlad”, conform descrierii de pe pagina de facebook a evenimentului.

Iulian Tănase s-a născut pe 3 septembrie 1973 la Moinești, Bacău. A absolvit Academia de Studii Economice Bucureşti, în 1999, și Facultatea de Filosofie, Universitatea București, în 2010. A fost redactor la Academia Cațavencu (1997-2010) și la revista Kamikaze (2010-2011). Din 2004 este realizator de programe la Radio Guerrilla.
Este profesor de Creative Writing (Artskul, Institutul pentru Fericire, Poemix) și antrenor de Storytelling pentru copii.
Dintre volumele publicate în România: Îngerotica (1999), Poeme pentru orice eventualitate (2000), Iubitafizica (2002, 2003, 2013), Sora exactă (2003), Ochiul exploziv (2006), Trusa instalatorului de umbre (2006, împreună cu Dan Stanciu), Abisa (2007, 2016), Adora (2009), Cucamonga (2011), Oase migratoare (2011), Manualul Îmblînzitorului de Cafele (2013), Teoria tăcerii (2015), Experimentul MAMATATA (2015).
În străinătate a publicat volumele: Balkanische Alphabete (împreună cu Constantin Acosmei și Vasile Leac), traduceri de: Sabine Küchler, Hans Till și Ernest Wichner, Wunderhorn, Heidelberg (2009), Aimétaphysique (la science des amours imaginaires), traducere de Valentina Butoescu, Éditions Le Coudrier, Belgia (2010), La Demonadologio, traducere în esperanto de Ionel Oneț, Eldonejo Bero, Rotterdam (2013).
A coordonat volumul colectiv Pentru Gellu Naum / For Gellu Naum, Editura Vinea/ICARE, 2002. Împreună cu Dan Stanciu și Sebastian Reichmann, coordonează publicaţia Athanor. Caietele Fundaţiei Gellu Naum.
A participat ca visiting writer la programul International Writers Workshop, Hong Kong (2008) și, cu lucrări, la London International Festival of Surrealism (2007, 2008). Este prezent cu texte în reviste și antologii din România, Germania, Austria, Anglia, Statele Unite, Hong Kong, Slovenia, Cehia. A susținut lecturi publice în China, Hong Kong, Germania, Austria, Italia, Slovenia, România.
În 2009 a primit Premiul Hubert Burda pentru tineri poeți din Europa de Est (Offenburg, Germania), iar în 2011 Premiul 1+1+1=1 Trinitate / Literatură (Graz, Austria).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Biserica Evanghelică din Reghin, gazdă primitoare muzicii

În vremuri în care pandemia revine ușor cu noi măsuri de precauție, închiderea sălilor de …