Baschetbalistele mureșene cedează un joc în care își puneau speranțe Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 138 Vizualizări

Baschetbalistele mureșene cedează un joc în care își puneau speranțe

În ultima etapă a turului Ligii Naționale de Baschet Feminin, formația UPM Sirius Târgu-Mureș a pierdut partida disputată duminică pe teren propriu cu scorul de 72-81 (12-20, 17-26, 12-22, 31-13) în fața formației Universitatea „Vasile Goldiș” ICIM Arad. După victoria din partida precedentă disputată în restanța din deplasare cu Politehnica Național Iași, în tabăra mureșencelor părea că va avea loc schimbarea în bine căutată de antrenorul Steff Zakarias. Aducerea americancei Angel Robinson părea că schimbă într-adevăr fața echipei până spre finalul primului sfert. Mai experimentată, cu titluri naționale în palmares, echipa arădeană a dominat debutul, dar mureșencele au reușit să țină pasul și au avut chiar avantaj înainte de jumătatea primului sfert. Oaspetele au intrat însă la prima pauză cu avantaj de 8 puncte. Componentele echipei mureșene au abuzat de pătrunderi individuale, luând pe cont propriu acțiunile, deși eficacitatea aruncărilor a lăsa de dorit. Jocul combinativ al echipei arădene s-a dovedit mult superior, iar la capitolul apărare și recuperări sub panouri mureșencele au fost depășite categoric. Diferența la pauza mare a crescut la 17 puncte și era nevoie de o schimare radicală pentru a mai putea spera la ceva.

Un final cu oaspete relaxate

Maturitatea superioară a fost dovedită imediat după reluare. Antrenorul arădencelor, Stacey Nolan, fost în edițiile trecute și la Nova Vita Târgu-Mureș și fost selecționer al reprezentativei feminine a României a transmis elevelor sale înainte de intrarea pe teren să abordeze jocul de parcă ar fi 0-0. Așa s-a și petrecut. Mureșencele au fost în continuare depășite cu ușurință în apărare și la jumătatea sfertului avantajul a ajuns la 27 puncte. La ultima pauză cele 26 de pe tabelă erau suficiente pentru a obține victoria echipei care câștigase doar două întâlniri. Sarcina celor de la Sirius rămânea deja doar aceea de a limita proporțiile scorului. Ultimele minute ale întâlnirii au aparținut gazdelor, echipa din Arad folosind jucătoarele de rezervă. A fost un ultim sfert câștigat detașat de mureșence, dar fără nicio speranță de a întoarce rezultatul. UPM Sirius rămâne pe ultima poziție și mai are de disputat o restanță din tur, miercuri, 30 noiembrie, la CSM Satu Mare, o altă echipă în suferință, cu doar două victorii.

Mrcatoare: Robinson 18 (1×3), Daniel 17 (1), Laudermill 14 (1), Mc Cune 12, Gregory 9 (1), Lovasz 2. Au mai jucat: A. Pop, Radul, Gal.

Univ. „Vasile Goldiș”: Karakasevic 17, Stroman 15 (2), McGuire 14 (1), Pasic 11 (2), Hadzovic 9 (1), Nagy I. 6, Zidaru 5 (1), Moraru 2, Mercea 2.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE