Home / Slider / FOTO: Nasturele, liantul campaniei împotriva violenţei

FOTO: Nasturele, liantul campaniei împotriva violenţei

Distribuie

Campania celor 16 zile de activism împotriva violenţei, coordonată la nivel local de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş şi Institutul Est European de Sănătate a Reproducerii (IEESR), a pornit la drum vineri, 25 noiembrie, având doi piloni de bază, sloganul „Teama nu este respect!”, şi „Nasturele”,  simbol al campaniei, adoptat încă din anul 2014.

dsc_0475 Campania se bucură se de sprijinul partenerilor, respectiv Consiliul Județean Mureș, Primăria Târgu-Mureș, Biblioteca Județeană, DGASPC Mureș, ISJ Mureș, Salvați Copiii, Universitatea Dimitrie Cantemir, Crucea Roșie, Penitenciarul Târgu-Mureș, ELSA, ESTIEM, CJRAE, UPU/SMURD, Poliția Locală Târgu-Mureș şi structurile de jandarmi. Debutul campaniei nu a fost ales întâmplător, 25 noiembrie fiind Ziua Internaţională de Luptă împotriva Violenţei asupra Femeii, iar 10 decembrie, data de final a campaniei, marchează Ziua Internaţională a Drepturilor Omului.

dsc_0470„Anul trecut, campania a fost axată în special pe copil şi pe protecţia lui, cu mesajul „Petrece timp cu copilul tău”. În acest an, am ales mesajul „Teama nu înseamnă respect”, fiindcă foarte multă lume crede că respectul înseamnă de fapt să-ţi fie teamă de partenerul tău, de membrii familiei tale. Tinerele nu înţeleg foarte bine cum ar trebui să-şi dea seama când relaţia în care sunt nu e cea fericită, modul în care sunt tratate. Campania nasturilor invită pe toată lumea să se alăture cu un gest, acela de a purta un nasture, pentru ca să fie vizibil la cât de mulţi oameni care dezaprobă violenţa ca mod de viaţă. Nasturele sugerează unitate, iar această campanie îşi doreşte să țină oamenii aproape, începând cu instituţiile care au responsabilităţi în domeniu şi, desigur, autorităţile şi ONG-urile care militează în fiecare zi, nu doar în 16 zile, pentru drepturile femeilor, ale copiilor și ale victimelor”, a declarat comisar șef de poliție Gabriela Pîncă, coordonator Compartiment de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Mureș.

dsc_0472Elena Micheu, directorului executiv al Institutului Esteuropean de Sănătate a Reproducerii, s-a declarat încântată de acest nou început de drum al „Nasturelui” , simbolul campaniei. „Sunt foarte bucuroasă că nasturele nostru, aşa cum a început el ca un simbol, merge mai departe, îşi face de cap în continuare. E un nasture călător. La prima ediţie nu ştiam exact ce vrea să fie cu acest nasture, un simbol, dar care a ajuns să adune oamenii împreună. S-a lansat campania şi imediat nasturele a început să fie purtat în multe locuri, inclusiv la Filarmonică. Acest mod de a-ţi afişa acest angajament înseamnă foarte mult pentru noi. Înseamnă că pică lumina pe fiecare dintre noi timp de 16 zile şi că tipul acesta de implicare apare pur şi simplu în lumină”, a precizat Elena Micheu.

Câştigătorii  concursului „Cu violenţa pierzi mereu”

dsc_0461Debutul campaniei a prilejuit premierea câstigătorilor la concursul de eseuri „Cu violenţa pierzi mereu”, organizat de IJP Mureş în cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalităţii. Au fost evidenţiaţi elevii: Denisa Moga, Colegiul Tehnic Târnăveni (menţiune), Codruţa Costin, Colegiul Tehnic Târnăveni (locul III), Alexandra Ujică, Colegiul Naţional „Unirea” din Târgu-Mureş, şi  Alexandra  Simoie, Colegiul Naţional „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu-Mureş (locul II), şi Andreea Maria Câmpean, Colegiul Naţional „Unirea” din Târgu-Mureş (locul I). De asemenea, au fost acordate premii speciale pentru Alexandra Elena Pîrvu, Colegiul Economic „Transilvania” din Târgu-Mureş, şi Radu Lidia Flavia, Colegiul Naţional „Unirea”.dsc_0422dsc_0466dsc_0441dsc_0434dsc_0432dsc_0447 dsc_0451dsc_0459dsc_0453dsc_0464


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.