Recomandări pentru hidratare în sezonul rece Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 419 Vizualizări

Recomandări pentru hidratare în sezonul rece

Odată cu instalarea sezonului rece și scăderea temperaturilor, este important să ne menținem hidratați și putem face acest lucru cu ajutorul unei alimentații echilibrate, din care să nu lipsească legumele, ceaiurile, fructele sau supele. Liana Conţiu, nutriţionist dietetician, susține că iarna ne putem deshidrata la fel de ușor precum vara.

„Știați că ne putem deshidrata la fel de ușor în sezonul rece ca în sezonul cald? Chiar dacă iarna nu transpirăm atât de tare ca vara, eliminăm vapori prin respirație. Când temperaturile sunt scăzute mecanismele de apărare ale organismului provoacă vasoconstricție pentru a conserva căldura și pentru a menține temperatura corpului la valori optime. În acest caz, tensiunea arterială crește și pentru a reduce presiunea, rinichii produc mai multa urină. În felul acesta, suntem mult mai expuși deshidratării. Deshidratarea poate avea multe efecte negative asupra sănătații noastre, pentru că suntem mult mai expuși în fața virozelor de sezon”, a transmis Liana Conțiu.

„Să fim atenți la cantitatea de lichide pe care o consumăm”
Liana Conțiu a arătat că din meniul nostru zilnic nu ar trebui să lipsească, în sezonul trece, fructele, legumele, ceaiurile neîndulcite, supele și, bineînțeles, apa. Nu este recomandată mâncarea prea sărată. „Este foarte important să fim atenți la cantitatea de lichide pe care o consumăm. Când avem senzația de sete suntem pe punctul de a ne deshidrata. Este bine să bem lichide înainte de a se instala această senzație. Este bine să alternăm diureticele cu apă. Alcoolul și cafeaua sunt diuretice, deci pot produce deshidratare. După ce le consumăm este bine să bem apă. Iată câteva alimente care conțin apă: fructele și legumele sunt surse naturale de apă, vitamine și minerale pe care ar trebui să le includem în meniul nostru zilnic; putem încerca o varietate de supe în sezonul rece, care, pe lângă faptul că ne încălzesc, ne mențin hidratați; mâncarea prea sărată ar trebui evitată, pentru că nu este benefică pentru organism; ceaiurile sunt o metodă bună de hidratare și ar trebui cosumate neîndulcit, pentru a ne bucura de savoarea lor și pentru a evita consumul excesiv de zahăr – puțină lămâie îi dă ceaiului un gust delicios”, a recomandat Liana Conțiu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE