CL a amânat constituirea ca parte civilă în dosarul primarului Florea Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 822 Vizualizări

CL a amânat constituirea ca parte civilă în dosarul primarului Florea

Pentru astăzi, 28 noiembrie, a fost fixat primul termen în camera preliminară în dosarul privind atribuirea gratuită a unui teren Asociației Trans Sil în care este inculpat primarul Dorin Florea. Consiliul Local Tîrgu Mureș căruia i s-a solicitat atât din partea DNA cât și a Tribunalului Mureș să precizeze dacă se constituie parte civilă în acest dosar nu a luat nicio hotărâre nici la ședința din 24 noiembrie 2016.

 

Consilierul local POL Mark Christian Hermann a solicitat în ultima ședință a Consiliului Local Tîrgu Mureș introducerea pe ordinea de zi, în regim de urgență, a proiectului de hotărâre privind constituirea Municipiului Tîrgu Mureș ca parte civilă în dosarul privind atribuirea în folosință gratuită a 2 ha de teren Asociației Trans Sil, în care este trimis în judecată primarul Dorin Florea pentru o presupusă participație improprie la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul a urmărit obținerea unui folos pentru sine sau pentru altul. Proiectul a fost amânat la ședința anterioară.
“Am procedat la niște mici modificări și mici adăugiri la proiectul de hotărâre, vreau să spun că inclusiv Direcția Juridică a dat aviz favorabil pentru acel proiect de hotărâre, îndeplinește toate condițiile legale, nu este niciun impediment ca municipalitatea să se constituie parte civilă în acest dosar. Vreau să atrag atenția colegilor consilieri că noi, ca și Consiliu Local, răspundem pentru patrimoniul orașului și au mai fost situații, la Buzău, din câte țin minte, unde tocmai pentru că Consiliul Local a fost instituția care a tergiversat constituirea ca parte civilă într-un dosar pentru recuperarea unui prejudiciu au ajuns consilierii să fie anchetați pentru acest motiv de Direcția Națională Anticorupție”, a spus alesul local.
Noul consilier local PNL Călin Moldovan a cerut ca proiectul să treacă prin comisii și abia apoi să fie supus dezbaterii în plen.
“Doresc să solicit ca acest proiect să revină în comisii unde să fie dezbătut și analizat. Vorbesc în numele meu personal acum și, în momentul în care acest proiect va trece prin comisii, îl asigur pe colegul meu, domnul Hermann, că voi vota acest proiect, dar repet că acest proiect trebuie să urmeze calea legală – comisie, analiză și dezbatere”, a cerut Moldovan.
Un alt ales al liberalilor, Dumitru Matei a susținut că acesta nu respectă prevederile Legii privind transparența în administrația publică 52/2003. “Eu am un singur punct de vedere în legătură cu proiectele care se pun în regim de urgență, de la o zi la alta, de la un moment la altul. În față am o cerere în regim de urgență la acel proiect de hotărâre privind aprobarea de constituire ca parte civilă. Cererea este pusă de ieri (n.a. 23 noiembrie a.c.), nu știu de ce este așa de urgent având în vedere că la nenumărate dezbateri pe care le-am avut s-a solicitat ca materialele să fie postate pe site timp de 30 de zile, discutate”, a fost intervenția liberalului.
Mark Christian Hermann a replicat colegilor săi că nu se dorește decât tergiversarea proiectului de hotărâre, subliniind și un alt aspect.
“Suntem pe ultima sută de metri să ne putem constitui parte civilă pentru recuperarea acelui prejudiciu care a fost stabilit de procurori, dar, da, ultimul cuvânt și-l va pronunța instanța. Noi astăzi dacă nu ne constituim parte civilă, ratăm această oportunitate și ajungem în situația ca, doar pe cale civilă, în cazul în care există acest prejudiciu, să putem solicita recuperarea acestor bani ca municipalitate”, a subliniat alesul POL.
Ajunși aici cu dezbaterile, Csiki Zsolt, liderul fracțiunii UDMR din Consiliul Local, i-a solicitat un punct de vedere secretarului Municipiului Tîrgu Mureș, Andrei Mureșan.
“Acest proiect a fost amânat de către inițiator la ședința trecută, între timp a făcut completări la material, le-a depus în data de 17 noiembrie, conform procedurii stabilite de Legea administrației publice locale și a regulamentului s-a dispus întocmirea unui raport de specialitate din partea Direcției de specialitate, Direcția Juridică, acest raport a venit în data de 22, în data de 23, materialul a fost verificat și de mine, inclusiv în baza raportului, a fost asumat de către inițiator, acestea sunt unele din motive pentru care materialul nu a fost pe ordinea de zi care a fost stabilită în data de 18 noiembrie. Între timp, pe adresa instituției, sub numărul 62763 din 23 noiembrie, a venit o solicitare în atenția președintelui de ședință, domnul Sergiu Papuc, și în atenția secretarului UAT, prin care solicită ca acest material să fie inclus în regim de urgență. Este dreptul fiecărui consilier local să poată să ceară ca un material să poată să fie introdus în regim de urgență”, a fost explicația secretarului.
Supusă la vot cererea de introducere a proiectului de hotărâre pe ordinea de zi în regim de urgență nu a îndeplinit cvorumul. Cinci consilieri au votat da, cei trei aleși ai POL și social-democrații Sebastian Pui și Daniela Ceană, 12 s-au abținut – consilierii UDMR prezenți la ședință și ceilalți doi aleși ai PSD – Cristian Bratanovici și Sergiu Papuc, iar cinci aleși ai PNL au votat împotrivă.
Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari



Citeste Zi de Zi Online


 

 

 










 

 

 

Print


 





Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!