Home / Sanatate / Funda Umană, simbol al solidarității cu persoanele infectate și afectate de HIV/SIDA

Funda Umană, simbol al solidarității cu persoanele infectate și afectate de HIV/SIDA

Distribuie

Fundaţia „Alături de Voi” (ADV), centrul Mureş, în parteneriat cu Asociația „Benone”, Asociația „Prokarma” și Crucea Roșie Mureș, organizează mâine, 29 noiembrie, a XI-a ediție a Fundei Umane, ca simbol al solidarității cu persoanele infectate si afectate HIV/SIDA, pentru a marca Ziua Mondială de Luptă împotriva HIV/SIDA, marcată la 1 decembrie.

Acțiunile au scopul de a promova un program susținut de prevenire a transmiterii infecției cu HIV. Programul începe cu informarea și se termină cu un comportament responsabil al tinerilor. Devenit deja o traditie, evenimentul are două componente: de prevenire a transmiterii infecției HIV, în special în rândul tinerilor, și de comemorare a victimelor HIV/SIDA.
„În România, în anul 2016, s-au înregistrat 296 cazuri noi de HIV/SIDA și 72 decese, până în luna iunie. Evenimentul va avea loc după următorul program: la ora 12.00, are loc o campanie de informare stradală în Piața Teatrului și Piața Trandafirilor din Târgu-Mureș în vederea promovării unui comportament responsabil, principalele căi de transmitere ale acestei infecții în prezent fiind cea sexuală și prin intermediul drogurilor; la ora 13.00, se organizează Funda Umană ca simbol al solidarității cu persoanele infectate și afectate de HIV/SIDA, în Piața Teatrului, urmată de un marș în memoria victimelor acestei maladii. Au răspuns invitației de a fi alături de noi Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”, Liceul Vocațional Pedagogic „Mihai Eminescu” și Liga Studenților din Târgu-Mureș”, a declarat Simona Butu, director interimar al Fundaţiei „Alături de Voi” (ADV), centrul Mureş.

Ziua Mondială de Luptă împotriva HIV/SIDA se celebrează, pe de o parte, pentru a sensibiliza și a-i comemora pe cei care au murit din cauza acestor boli, pe de altă parte, pentru a sărbători succesul referitor la accesul crescut la tratament și servicii de prevenție. Totodată, se are în vedere conștientizarea efectelor devastatoare ale SIDA și susținerea măsurilor de combatere a acesteia. În fiecare an se desfășoară campanii pentru a atrage atenția asupra riscurilor de transmitere a virusului HIV și asupra posibilităților actuale de prevenție și tratament. Tema anuală a zilei este aleasă de Comisia campaniei mondiale de luptă împotriva SIDA, după consultări cu societatea civilă și organizații și agenții guvernamentale implicate în prevenirea și tratarea HIV/SIDA.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.