INTERVIU – FOTO: Rotarienii din Mureş, apreciaţi la nivel naţional Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1342 Vizualizări

INTERVIU – FOTO: Rotarienii din Mureş, apreciaţi la nivel naţional

Membri ai Districtului 2241 România şi Republica Moldova s-au întâlnit recent, între 11 şi 13 noiembrie, la Hotel „Alpin” din Poiana Braşov, pentru a aniversa un secol de la înfiinţarea, în Statele Unite ale Americii, a Fundaţiei Rotary, dar şi pentru a pune bazele unor viitoare proiecte naţionale şi internaţionale pentru sprijinirea comunităţilor. Şi de această dată, rotarienii din judeţul Mureş au reprezentat cu cinste cluburile din care provin, activitatea acestora fiind apreciată de Comitetul Districtual, forul decizional al Rotary District 2241 România şi Republica Moldova, pe lista celor apreciaţi aflându-se şi soţii Violeta şi Mircea Oltean, reprezentanţi ai Rotary Club Târgu-Mureș Maris, respectiv Rotary Club Reghin, care au fost răsplătiţi cu distincţia „Paul Harris” pentru „cel mai generos donator”. Detalii despre manifestare ne-au fost furnizate de Mircea Solovăstru, Guvernator Rotary District 2241 România şi Republica Moldova.

Zi de Zi: În ce a constat evenimentul Rotary desfăşurat recent, la Poiana Braşov?

Mircea Solovăstru, Guvernator Rotary District 2241 România şi Republica Moldova: Au fost mai multe tematici reunite în week-end-ul respectiv: a fost vorba de Seminarul Fundației Rotary, Seminarul de instruire a membrilor Rotary şi şedinţa Comitetului Districtual, forul decizional al Rotary District 2241. Practic, pe parcursul celor două zile rotarienii cu experienţă le-au oferit membrilor mai noi din organizaţie informaţii despre programele Rotary la nivel naţional şi internaţional, despre cum pot realiza proiecte şi cum pot accesa fonduri. Au fost prezentate studii de caz cu cele mai reuşite proiecte din ultimii ani. Sâmbătă a fost programată seara de gală în cadrul căreia au fost acordate distincţii speciale foştilor guvernatori ai Districtului pentru contribuţia adusă la dezvoltarea Fundaţiei Rotary în România. Fundaţia Rotary aniversează în acest an rotarian, 2016 – 2017, 100 de ani de la fondarea ei, în Atlanta, USA.

Zi de Zi: Cine a organizat evenimentul?

Mircea Solovăstru: Evenimentul a fost organizat de Rotary Club Braşov, sub coordonarea conducerii District 2241 şi a mea personal.

112

Zi de Zi: Cui s-a adresat în mod special întâlnirea?

Mircea Solovăstru: Grupul ţintă a fost reprezentat de rotarienii din toate cluburile Districtului, de tineri care doresc să se implice mai mult în proiectele pentru comunităţi şi de cei care intenţionează să se alăture Rotary şi care au putut fi martori la o parte dintre activităţi.

Zi de Zi: Cine au fost invitaţii din judeţul Mureş?

Mircea Solovăstru: Judeţul Mureş a fost destul de bine reprezentat, cu rotarieni de la cluburile din Târgu-Mureş şi Reghin.

Zi de Zi: Ce mesaj aţi transmis participanţilor, în calitate de Guvernator?

Mircea Solovăstru: Suntem într-un moment istoric când iată se împlinesc 100 de ani de la naşterea Fundaţiei Rotary, de la crearea uneia dintre cele mai importante structuri de tip ONG care a făcut atât de mult bine în lume. Dacă stăm să analizăm ce înseamnă 100 de ani am spune, la prima vedere, că au trecut repede şi că rezultatele muncii rotarienilor din întreaga lume se văd, sunt palpabile şi lumea e un pic mai bună. Dar sunt convins că celor dinaintea noastră nu le-a fost deloc uşor. Au fost 100 de ani cu provocări imense, răscoale, războaie mondiale, crize economice, dezastre naturale, şi totuşi rotarienii au reuşit să depăşească obstacolele şi să facă, mai simplu spus: FAPTE BUNE. Trebuie să ne simţim astăzi mândri că facem parte din această organizaţie şi ca prin sprijinul financiar al fiecăruia dintre noi, am pus umărul în a schimba ceva în lume. Proiectele principale ale Fundaţiei Rotary sunt deja cunoscute. Îi invit pe rotarieni să se folosească de toate mijloacele de comunicare pe care le au la dispoziţie, şi să le spună membrilor comunităţilor din care provin ce este Fundaţia Rotary şi să se laude că sunt parte din acest mecanism. Da, să se laude. Nu e deloc un termen greşit. Astfel, vom reuşi să arătăm tuturor că Rotary serveşte umanitatea.

Zi de Zi: Ce fel de distincţii s-au acordat şi cui?

Mircea Solovăstru: Familia Oltean de la Rotary Club Reghin/Rotary Club Târgu-Mureș Maris a primit distincţia pentru cel mai generos donator către Fundaţia Rotary, în timp ce alte patru cluburi din cadrul Districtului – Sighet, Alexandria, Deva, Chișinău – au primit distincţii pentru contribuțiile din anul 2015 – 2016. De asemenea, i-am felicitat pe cei care au condus organizaţia din poziţia de Guvernator acordându-le o distincţie specială.

115

Zi de Zi: Ce alte momente au fost în cadrul evenimentului?

Mircea Solovăstru: Am dat startul la Brașov programului „Rotary plantează” prin care ne propunem să plantăm în România și Republica Moldova nu mai puțin de 1 milion de copaci în următorii ani. De asemenea, foarte interesante au fost cursurile pe diferite domenii de activitate susţinute de traineri cu experienţă în Rotary şi la fel de interesante au fost momentele de socializare între rotarieni, momentele în care de obicei se întăresc prietenii sau se leagă unele noi. Una peste alta am arătat din nou că suntem o organizaţie care serveşte comunitatea prin multitudinea de proiecte pe care le derulează pentru semeni.

A consemnat Alex TOTH

113

114

116

117

118

119

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE