Home / Sanatate / Surprizele din salata la pungă

Surprizele din salata la pungă

CSID scrie că, potrivit specialiştilor, pungile în care sunt ambalate salatele constituie un mediu umed pentru acestea, astfel încât să păstreze prospeţimea produsului, însă acest lucru este deopotrivă periculos, pentru că favorizează dezvoltarea bacteriilor. Acest lucru este valabil în special în cazul pungilor desfăcute şi lăsate în frigider.
Studiul, publicat recent în revista ştiinţifică Applied and Enviromental Microbiology, arată că într-o pungă de salată desfăcută şi lăsată la frigider 5 zile se pot dezvolta adevărate colonii de bacterii. Precis, ei au descoperit că bacteriile Salmonella se înmulţesc de 1.000 de ori în acest interval.
Cercetările mai arată că Salmonella se dezvoltă în special în pungile cu spanac, în timp ce E.coli le „preferă” pe cele cu salată. Mai multe aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureș: Creștere a numărului de decese cauzate de COVID-19

Față de ziua precedentă, în județul Mureș au fost înregistrate 80 de cazuri noi de …