Distincția ”Fibula de la Suseni” acordată post-mortem prof. dr. Mircea Chiorean Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 406 Vizualizări

Distincția ”Fibula de la Suseni” acordată post-mortem prof. dr. Mircea Chiorean

Manifestările dedicate zilei 1 Decembrie, Ziua Națională a României organizate de Prefectura Mureș cuprind în acest un ceremonial militar, o paradă a portului popular și decernarea distincției  ”Fibula de la Suseni”. Instituția Prefectului Județului Mureș a avut, împreună cu ceilalți factori implicați în organizarea evenimentului de 1 Decembrie trei ședințe în vederea pregătirii manifestărilor de Ziua Națională de joi, 1 decembrie. Mulțumesc celor care m-au sprijinit în organizarea ascestui eveniment, îndeosebi Garnizoanei Târgu-Mureș, Consiliului Județean Mureș, Primăria Târgu-Mureș și celorlalte instituții aparținând Ministerului Afacerilor Interne”, a precizat dr. Lucian Goga, Prefectul județului Mureș.

Manifestările dedicate Zilei Naționale a României vor debuta joi, 1 decembrie, ora 10:00 la Sala Oglinzilor din Palatul Culturii cu decernarea distincției ”Fibula de la Suseni” unor personalități mureșene. ”Conform unei bune tradiții, de 1 decembrie, Ziua Națională a României,  Instituția Prefectului județului Mureș va decerna cea mai înaltă distincție a județului Mureș, Fibula de la Suseni. Consider că cea mai înaltă distincție a județului Mureș nu trebuie acordată unui număr foarte mare de persoane, această distincție nu trebuie banalizată, fapt pentru care doar trei personalități în acest an sunt absolut suficente. Este vorba de prof. dr. Mircea Chiorean, distincție acordată post-mortem, care a avut un rol deosebit de important în înființarea SMURD la Târgu-Mureș, Ionela Horga, managerul Institutului Est European de Sănătate a Reproducerii (IEESR) și Norbert Trandafir, sportivul care a reprezentat cu cinste județul Mureș la ultimele trei olimpiade”, a precizat dr. Lucian Goga.

Parada portului popular

Manifestările vor continua în Piața Victoriei, cu un ceremonial militar și religios, completat cu o paradă a portului popular. ”Avem programate câteva elemente surpriză, cu trei aeronave și un parașutist, iar ca element de noutate va fi parada portului popular. Am făcut apel la toate cele 102 unități administrativ teritoriale din județ,  din care au răspuns solicitării noastre nouă primării, Ansamblul Mureșul și încă un ansamblu din Târgu-Mureș. Va fi o paradă a portului popular,  de la Catedrala Mare, prin Piața Trandafirilor până în Piața Victoriei vor veni în costume populare românești, ungurești și ale comunității rome. Se va depune o singură coroană de către Instituția Prefectului, iar eu voi citi mesajul oficial venit de la București, ea find de fapt singura alocuțiune. Am stabilit în comitetul de organizare să fie doar o coroană depusă,  pentru a nu da o conotație evenimentului, ci pur și simplu de a sărbătorii Ziua Națională a României, având în vedere că suntem în campanie electorală. Îmi doresc ca acest eveniment să nu aibă nicio altă conotație decât strict de a sărbătorii Ziua Națională a României”, a subliniat prefectul județului Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE