Screening gratuit adresat bărbaţilor, la Clinica de Urologie Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 969 Vizualizări

Screening gratuit adresat bărbaţilor, la Clinica de Urologie

Clinica de Urologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, în colaborare cu Asociația Urologică „Prof. Dr. Dorin Nicolescu” din Târgu-Mureş, derulează, în perioada 7-8 decembrie, un program de consultaţii gratuite care se adresează bărbaţilor cu vârste cuprinse între 50 şi 65 ani.

Programul de screening gratuit este dedicat mureşenilor care nu prezintă afecţiuni urologice diagnosticate. Scopul acestor consultaţii este de a diagnostica diferite tulburări micţionale la bărbaţi, precum şi de a depista precoce cancerul de prostată. Programările pentru consultaţii se vor face personal, în data de 6 decembrie, în intervalul orar 11.00-13.00, la Ambulatoriul Clinicii de Urologie, situat pe strada Gheorghe Marinescu nr.1 (la parter).
Consultația presupune efectuarea anamnezei, a examenului clinic, a ecografiei reno-vezicale şi examenul de urină. Simptomele care pot anunţa o afecţiune urologică la bărbaţi sunt: creşterea frecvenţei urinărilor, atât pe timpul zilei, cât şi noaptea, jet urinar mai slab, uneori întrerupt, urinarea dificilă, urmarea putând fi golirea incompletă a vezicii urinare. „Consultul urologic periodic, precum şi efectuarea investigaţiilor recomandate sunt necesare pentru a stabili un diagnostic corect, pentru a trata eventualele afecţiuni existente, pentru a îmbunătăţi simptomatologia şi pentru a evita apariţia complicaţiilor sau progresia bolii. Consultaţiile efectuate o dată pe an, chiar şi în lipsa simptomelor, pot salva viaţa”, conf. univ. dr. Mártha Orsolya, coordonatoarea programului de screening și şefa Clinicii de Urologie.

dan-simpaleanProgramul de Screening gratuit nu este o noutate în cadrul SCJ Mureş, Clinica de Urologie având un calendar anual destinat prevenţiei acestor afecţiuni. „Spitalul Clinic Judeţean Mureş continuă să acorde o atenţie deosebită prevenţiei, iar programul ce se va derula în zilele de 7 şi 8 decembrie este un exemplu bun în acest sens. Îi aşteptăm pe toţi cei interesaţi la înscrierile din data de 6 decembrie şi suntem convinşi că interesul mureşenilor pentru această campanie va fi unul crescut”, a afirmat dr. Dan Sîmpălean, managerul SCJ Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE