Home / Business / “Suntem convinși de necesitatea unui ansamblu rezidențial în Tîrgu Mureș”

“Suntem convinși de necesitatea unui ansamblu rezidențial în Tîrgu Mureș”

Distribuie

Maurer Imobiliare Brașov și-a manifestat deja intenția de a dezvolta un proiect imobiliar în Tîrgu Mureș. Informații despre viitorul ansamblu rezidențial din municipiu am aflat de la Oana Păun, PR Specialist Maurer Imobiliare, care ne-a răspuns la întrebările adresate de redacțiile Zi de Zi și Transilvania Business.

 

Reporter: Compania Maurer Imobiliare, de altfel cel mai mare dezvoltator imobiliar din Transilvania, intenționează să dezvolte un proiect imobiliar în Tîrgu Mureș. Care sunt elementele cheie care v-au determinat să luați o asemenea decizie?
Oana Păun: Compania Maurer Imobiliare, fondată de omul de afaceri Simon Andreas Maurer, dorește dezvoltarea proiectelor sale în mai multe orașe din țară. Pe lângă proiectele de succes – Avantgarden3 Brașov, Maurer Residence Brașov și Avantgarden3 Sibiu – compania va începe construcția unui ansamblu rezidențial și în Tîrgu Mureș.
Elementele care au determinat luarea acestei decizii au multiple origini: echipa noastră a analizat piața și potențialul dezvoltării în zona centrală a țării, iar orașul Tîrgu Mureș a întrunit toate punctele căutate de noi. Suntem convinși de necesitatea unui ansamblu rezidențial în Tîrgu Mureș, dovadă fiind cererea deja existentă la aflarea veștii că vom începe construcția în oraș.

 

Rep.: Ce va presupune proiectul concret – amplasamentul (este sau nu viabilizat), număr de unități locative pe care intenționați să le construiți și număr blocuri de locuințe, termen de livrare, suma bugetată, etape de realizare?
Oana Păun: Din păcate, la acest moment nu vă putem furniza aceste date, rămânând pentru moment confidențiale. La momentul oportun vor fi făcute publice în presă.

 

Rep.: Care este stadiul dezvoltării proiectului, aveți deja o data certă de începere a lucrărilor de construcție?
Oana Păun: Datorită experienței acumulate în decursul celor 10 ani de activitate pe piața dezvoltării imobiliare din România, am reușit să punem la punct un ”motor” care devine activ în momentul achiziționării unui nou teren: arhitecții, inginerii și oamenii care se ocupă de dezvoltare au început demersurile necesare startului lucrărilor. Pe această cale dorim să manifestăm aprecierea noastră față de autoritățile locale, care au văzut din demararea proiectului nostru o oportunitate de dezvoltare pentru orașul Tîrgu Mureș.

 

Rep.: Cum veți finanța dezvoltarea acestei investiții – surse proprii, contractarea de credite, avansuri ale viitorilor clienți care vor contracta locuințele din stadiul de proiect, altele, și în cât timp estimați că veți amortiza investiția?
Oana Păun: Unul din pricipiile de business pe care compania Maurer Imobiliare le-a dezvoltat de-a lungul anilor este acela al vânzării apartamentelor ”Off-plan”, această modalitate devenind și o sursă de finanțare pentru proiect. În cazul ansamblului din Tîrgu Mureș vom începe primele două blocuri prin finanțare proprie, urmând ca restul să se auto-finanțeze.

 

Rep.: Ce tipuri de apartamente vor fi realizate – număr camere și suprafață utilă – și ce detalii ne puteți oferi despre finisajele interioare?
Oana Păun: Criteriul sau unul dintre motivele pentru care Maurer Imobiliare este în topul preferințelor clienților, este acela al flexibilității: începând de la modalitățile de plată și până la flexibilitatea compartimentărilor. Avem tipuri variate de structuri, în funcție de nevoile clienților: de la garsoniere, studiouri, până la penthouse-uri sau chiar duplexuri. Spre exemplu, apartamentele de două camere vor avea o suprafață utilă de 52 mp.

 

Rep.: Câte locuri de parcare sunt prevăzute, în subteran și suprateran?
Oana Păun: În toate proiectele pe care le dezvoltăm respectăm PUG-ul și PUZ-ul orașului, astfel, regulile arhitectului orașului sunt literă de lege pentru noi. În ceea ce privește numărul de parcări, acestea vor fi 1 la 1 (1 loc de parcare pentru 1 apartament). Datorită generozității terenului nu vom construi locuri de parcare subterane, acestea fiind repartizate în jurul blocurilor.

 

Rep.: Ce alte facilități ați gândit pentru viitorii locatari?
Oana Păun: Stilul, pentru că deja putem vorbi de un stil caracteristic ansamblurilor construite de Maurer Imobiliare, este acela al unor comunități – adevărate orașe în interiorul orașului – astfel, pe lângă locuințe, le oferim oamenilor toate facilitățile de care au nevoie – hypermarketuri, farmacii, spații de recreere, terenuri de sport, instituții de învățământ și acces facil către centrul orașului (prin mijloace de transport în comun).

 

Rep.: Ce modalități de plată vor avea la dispoziție viitorii dvs. clienți și care vor fi estimativ prețurile locuințelor?
Oana Păun: Modalitățile de plată sunt variate și flexibile, tocmai pentru că o locuință dezvoltată de Maurer Imobiliare este un lucru dorit de foarte mulți oameni și ne dorim ca produsul nostru să devină ”Acasă” pentru mii de familii; astfel, clienții pot cumpăra apartamente prin programul Prima Casă, pot opta pentru plata cash a apartamentului sau în rate direct la dezvoltator. Grila de prețuri va fi un alt punct forte al acestui proiect, apartamentele fiind accesibile ca preț, păstrând pe primul loc calitatea ce ne-a consacrat de-a lungul celor 10 ani de prezență pe piața imobiliară din Romania.

 

Rep.: Ați ales deja un nume pentru viitorul ansamblu rezidențial? Dacă da, care este acesta?
Oana Păun: Da, am ales numele proiectului din Tîrgu Mureș, însă acesta va fi dezvăluit în viitorul foarte apropiat. Așadar, rămâneți alături de noi!
A consemnat Ligia VORO


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Raportul rectorului UMFST. Leonard Azamfirei: „Dorința de a avea plata cu ora, să nu fie mai mare decât dorința de a avea oameni tineri”

Distribuie Prezentarea Raportului anual al Rectorului UMFST G.E. Palade Târgu Mureș a avut loc joi, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.