ASA mai obține 3 puncte cu o contracandidată la retrogradare FC Municipal
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 178 Vizualizări

ASA mai obține 3 puncte cu o contracandidată la retrogradare

Etapa a XVIII-a din Liga I de fotbal a debutat cu victoria echipei ASA Târgu-Mureș, 2-1 (0-0) pe terenul Concordiei Chiajna. Cele trei goluri au fost înscrise în ultimele minute ale întâlnirii. ASA a deschis scorul în minutul 86 prin Ciolacu, iar Gabriel Matei a punctat pentru cele 3 puncte în al treilea minut al prelungirilor, după ce Ciobanu egalase pentru gazde în minutul 89.

Prima repriză a fost dominată de către ilfoveni, ASA reușind rareori să se apropie de careul advers. Bucur a trimis în primele minute un șut spre poartă, dar nu a nimerit cadrul porții, iar mingile trimise de Iacobovici și Rus au fost blocate de apărare. De partea cealaltă, aceeași soartă au și încercările lui Raul Costin, Răducanu sau Grădinaru. Concordia încheie repriza în atac, dar la vestiare se intră cu același rezultat cu care a început jocul. Pe teren s-au aflat dealtfel echipele cu cele mai slabe atacuri ale campionatului.

Repriză „calmă”, final „nebun”

Partea a doua s-a desfășurat în aceeași notă de dominare a ilfovenilor. Eroul mureșenilor avea să fie portarul Pedro Mingote. În minutul 60 ASA a fost sancționată cu un penalty la o intervenție în careu a lui Matei considerată neregulamentară. Portughezul a respins mingea expediată de Cristescu, precum și șutul următor și și-a salvat echipa. Mingote a fost sfătuit bine de către Morar, care a fost coleg de echipă cu Cristescu, dar a mai avut ulterior alte câteva intervenții salvatoare. Jocul se îndrepta spre un 0-0 și pe măsură ce timpul trecea, ASA părea mulțumită doar să nu piardă întâlnirea. A venit însă minutul 86, când Ciolacu a deschis scorul cu un șut din unghi, la care mingea a lovit ambele bare a porții ilfovene. Se întrezăreau 3 puncte la un moment dat nesperate, dar această perspectivă se năruia după doar trei minute. Mingote a respins mingea trimisă cu capul de Albu, dar balonul a ajuns la Ciobanu, nemarcat în careul mic, iar acesta a trimis peste portarul căzut la pământ. S-au indicat patru minute de prelungiri și Concordia s-a năpustit în atac, încercând o răsturnare spectaculoasă de scor. S-a înscris, dar cei care au făcut-o au fost tot elevii lui Dan Alexa. În al treilea minut de prelungiri, cel care provocase lovitura de la 11 metri din minutul 60, Matei a venit în viteză și a trimis în plasă mingea respinsă de Drăghia la șutul lui Iacobovici, în urma contraatacului purtat de Morar. ASA reușește astfel să câștige al 8-lea punct din deplasare, toate pe terenurile viitoarelor adversare din play out și părăsește deocamdată ultima poziție. În următoarea etapă mureșenii vor întâlni pe teren propriu FC Botoșani, echipă pe terenul căreia au condus cu 2-0, dar au cedat în final cu 2-4. Partida va avea loc duminică, 4 decembrie, de la ora 18.00.

La Chiajna au evoluat formațiile:

Concordia: Drăghia- Feussi, Albu, Tincu, Bucurică, R. Costin (75 Ad. Cristea), N.Roșu, Cristescu, Ciobanu, Grădinaru (55 Serediuc), Răducanu (69 Pena)
ASA: Mingote- Matei, Netzer, Cordoș, Bucur, Morar, Iacobovici, Candrea, Zicu (79 Petriș), Kuku (64 Ciolacu), C. Rus (89 Ioniță)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE