Anunț important pentru rezidenții în medicină, medicină dentară și farmacie Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 243 Vizualizări

Anunț important pentru rezidenții în medicină, medicină dentară și farmacie

Rezidenții în medicină, medicină dentară și farmacie își pot alege, de anul acesta, repartizarea în orice spital din România în care sunt locuri sau posturi libere, informează AGERPRES, care citează un comunicat de presă al Guvernului.
Pentru a putea pune la dispoziție medicilor rezidenți din România o paletă mai largă de opțiuni în ceea ce privește rezidențiatul, Ministerul Sănătății a realizat, cu ajutorul echipei GovITHub, o actualizare de arhitectură și interfață de afișare pentru sistemul informatic de gestiune a repartizării rezidenților.
„Ministerul Sănătății a actualizat anul acesta metodologia concursului național de intrare în rezidențiat pe post și pe loc în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie. Astfel, din noiembrie 2016, se face o singură clasificare națională pentru fiecare domeniu, iar medicii rezidenți pot alege, în funcție de punctajul obținut, oricare loc sau post dintre cele scoase la concurs la nivel național. Până în prezent, rezidenții susțineau concursul într-unul din cele 6 centre universitare în care se organiza concursul și puteau opta doar pentru locurile și posturile disponibile în centrul de concurs și centrul arondat acestuia”, se arată în comunicat, potrivit sursei citate.
Acest lucru a fost posibil printr-o actualizare de interfață și de arhitectură a sistemului informatic de repartizare a rezidenților folosit de către Ministerul Sănătății, iar candidații pot beneficia de o metodă clară și eficientă de prezentare a informațiilor, fapt ce a facilitat procesul de selecție și de repartizare.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE