Home / Slider / Raiul jocurilor, la Teatru Naţional

Raiul jocurilor, la Teatru Naţional

Distribuie

 

Teatrul Național din Tîrgu Mureș găzduieşte în perioada 2-4 decembrie, a doua ediție a târgului Zilele jocurilor – boardgamers convention.

În cadrul târgului vizitatorii au ocazia să joace cele mai noi jocuri, să participe la concursuri cu premii și să cumpere jocuri la prețuri promoționale.

”A durat patru luni această organizare, evenimentul e adresat tuturor, atât începătorilor în ale jocurilor de societate, cât şi jucătorilor cu vechime, expozanţii au adus jocuri de societate pentru familii, jocuri de strategie, jocuri de petrecere, jocuri de cărţi, pentru copii de la 3 ani, până la vârsta adultă, cu preţuri de promoţie între10-20 reducere. Există şi o zonă special amenajată în care designerii de jocuri își pot testa prototipurile, va avea loc şi un concurs de design, la care premiul cel mare este publicarea jocului câștigător la o editură internațională de success”, a declarat Mihai Ungureanu, organizatorul evenimentului.

Oferta pentru toate vârstele şi gusturile

Yaya learn & play este un centru educațional pentru copii cu vârste cuprinse între 1,5 și 13 ani, iar la Zilele jocurilor sunt prezenți cu activități pentru copii și cu o prezentare a serviciilor pe care le oferă.

O petrecere colosală la castelul lui Dracula, o capcană strategică sau niște tranzacții dubioase în stil mafiot sunt numai câteva din temele jocurilor de societate noi prezentate la Zilele jocurilor de către compania D-TOYS, lider pe piața românească în fabricarea jucăriilor educative, creative și de societate pentru toate vârstele. Lex Games e unul din cei mai mari importatori şi distribuitori din România, în oferta lor găsim Nume de cod, Tzolk’in: Calendarul maiaș, Regele din Tokyo, Alchimiștii, Galaxy Trucker și seria Basme și Jocuri. Toate acestea, și multe altele, pot fi încercate și cumpărate la Zilele jocurilor.

 

Ara Toys, distribuitorul oficial Ravensburger în România, aduce atât jocuri pentru copii, cum e La Cucaracha, cât și jocuri pentru jucătorii înrăiți, cum sunt Castles of Burgundy și Bora Bora, de Stefan Feld, la prețuri speciale pentru toate jocurile prezentate.

Cutia.ro sunt unii dintre cei mai vechi și cei mai mari distribuitori de jocuri de societate din România, în oferta lor găsim Carcassonne, Urzeala Tronurilor, Port Royal, Dominion, Star Wars X-Wing,Cacao, Leo merge la frizer și Vampir Mau Mau şi cele mai noi jocuri în limba română.

Ideal Board Games adduce în cadrul Târgului titluri de mare success, Catan, Pandemic, Camel Up, Colt Express, Rețeaua energetică, Ubongo și cele mai noi jocuri din portofoliul lor: Tumult Royal și Lost Cities, dar și noua extensie de Pandemic, Pe muchie de cuțit.

Grupul informal Muzicando vin la a doua ediție Zilele jocurilor – boardgamers convention să prezinte cele două jocuri concepute de ei: Muzicando și Don’Go, iar Happy Color sunt prezenți pe piață prin două magazine fizice și unul online și distribuie prin parteneri jocuri în toată țara.

Mind Fitness Games îmbunătăţeşte oferta Târgului cu jocuri în general abstracte, ușor de învățat, dar foarte competitive. Printre jocurile produse de Mind Fitness Games sunt Six Making, Hack Trick, Sponsio și ViKingdoms, ultimele două fiind cele mai noi lansate.

Ludicus Games este un distribuitor și un retailer de jocuri de societate din Tîrgu Mureș. La ediția a doua a târgului Zilele jocurilor – BGCON vor prezenta cele mai noi jocuri în limba română, vor avea promoții și vor organiza concursuri.

+18

Prezentă în cadrul Târgului, Marta Toderic, reprezentant al Le& Le Games, cu sediul pe strada Artei nr.3, ne-a făcut o scurtă prezentare a  jocurilor +18. Tu sau eu? – Duelul seducţiei, este recomandat cuplurilor recent formate pentru a se descoperi mai uşor. De-a lungul planşei de joc partenerii trebuie să îndeplinească diferite sarcini fierbinţi şi incitante, în timp ce îşi oferă plăcere unul altuia.

Activity este un joc creativ, o combinaţie de elemente: mimă, descriere verbală sau desen. Toate aceste elemente trebuie folosite pentru a ajuta partenerii de joc să ghiceasca anumite cuvinte, expresii, este foarte distractiv, cu o uşoară tentă sexuală, toata lumea va râde cu lacrimi. Jucătorii îşi pot pune în evidenţă personalitatea, capacităţile artistice, fantezia şi îndemânarea.

Prima ediție a Zilelor Jocurilor a avut loc în 15-17 aprilie 2016, la Casa de Cultura Mihai Eminescu din Tîrgu Mureș. Intrarea este gratuită.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

PROPUNERE. Consiliu Comunitar Consultativ în Ungheni

Distribuie Primarul orașului Ungheni, Victor Prodan, a inițiat, în data de 26 martie, un proiect …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.