Home / Administratie / Poliţia Locală Târgu-Mureş, la raport

Poliţia Locală Târgu-Mureş, la raport

Personalul Direcţiei Poliţia Locală Târgu-Mureş a organizat şi derulat în perioada 11-28 noiembrie un număr de 110 verificări pe linia disciplinei în construcţii şi afişajului stradal, a controlului comercial şi protecţiei mediului, în urma cărora s-a reuşit rezolvarea, cu promptitudine, a problemelor constatate sau semnalate pe raza municipiului, în conformitate cu atribuţiile prevăzute în cuprinsul Legii nr. 155/2010 – Legea Poliţiei Locale.

Potrivit directorului executiv al instituţiei, Valentin Constantin Bretfelean, pe componenta controlului comercial au fost vizaţi 75 de agenţi economici care îşi desfăşoară activitatea în Piaţa Trandafirilor şi Piaţa Victoriei, fiind depistaţi şi sancţionaţi cu amenzi în cuantum de 2.400 lei cinci comercianţi care funcţionau fără a deţine avizul sau autorizaţia de funcţionare necesară.
„Cadrele Biroului Control Disciplină în Construcţii şi Afişaj Stradal au efectuat 29 verificări la şantiere de pe raza municipiului, în urma cărora au fost depistate cinci lucrări realizate fără deţinerea autorizaţiei de construire. După stabilirea împrejurărilor în care s-au executat aceste lucrări, au fost identificaţi investitorii, beneficiarii sau executanţii acestora, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în cuantum de 9.000 lei și dispuse măsuri de oprire a lucrărilor şi efectuare a demersurilor necesare în vederea intrării în legalitate. Exemplificativ este cazul unei persoane juridice care a realizat un gard împrejmuitor fără autorizaţie de construire, motiv pentru care a fost sancţionată contravenţional cu amendă de 5.000 lei, impunându-se concomitent desfiinţarea lucrărilor realizate nelegal”, a precizat Valentin Constantin Bretfelean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Maria Precup, precizări despre Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Reghin 2021-2027

Primarul municipiului Reghin, Maria Precup, a publicat miercuri, 8 iulie, pe pagina sa de Facebook, …