Home / Slider / UPM BC Sirius produce surpriza campionatului

UPM BC Sirius produce surpriza campionatului

Distribuie

Victorie dramatică, cu două reprize de prelungiri în fața U Cluj

Nou promovata în Liga Națională de Baschet Feminin, UPM BC Sirius Târgu-Mureș a câștigat miercuri seara dramatic partida de pe teren propriu din cadrul primei etape a returului, 114-106 (20-26, 24-17, 19-20, 19-19, 13-13, 19-11) cu Universitatea Cluj.
Oaspetele poneau din postura de favorite certe, cu o singură înfrângere, în timp ce echipa mureșeană avea o singură victorie, majoritatea partidelor find cedate la scor în fața adversarelor, indiferent de locul ocupat de acestea în clasament. Primul sfert a fost dominat de clujence, echipa lui Steff Zakarias aflându-se o singură dată la conducere, 14-13 la jumătatea sfertului. În debutul actului secund coșul înscris de Ross prevestea o detașare a oaspetelor. Gazdele și-au dat drumul la joc și au reușit să echilibreze partida, reușind, să intre surprinzător la pauza mare cu avantaj minim (44-43).
dsc_0067Răsturnări repetate de scor, final amânat
La reluare, tot clujencele au fost cele care au dominat jocul. Mureșencele au reușit să înscrie primul coș după aproape 4 minute de joc și erau conduse cu 8 puncte la jumătatea sfertului. Sirius a renăscut din nou, a egalat la 56 când mai erau mai puțin de 3 minute până la ultima pauză, în special datorită intercepțiilor fructificate pe contraatac de Laudermill. Au urmat două coșuri reușite de Angela Robinson și Sirius a preluat conducerea, având și posesia. Mc Cune a fost faultată, a transfomat o singură aruncare liberă, iar avantajul a ajuns la 5 puncte. Finalul a aparținut din nou oaspetelor, care au egalat cu un coș de la distanță al lui Medley. La ultima pauză scorul era 63 egal și partida era deschisă oricărui rezultat, chiar dacă victoria gazdelor părea doar o iluzie. Mureșencele au început însă curajos ultimul act și, aproape incredibil, la jumătatea ultimului sfert conduceau cu 7 puncte (75-68). Oaspetele au refăcut diferența prin Davis, dar la intrarea în ultimele două minute BC Sirius avea 4 puncte, iar la intrarea în ultimul minut 6, și posesia. Au fost câteva momente psihologice care puteau decide sau întoarce soarta partidei. Neatențiile gazdelor la câteva atacuri care puteau încheia conturile au permis clujencelor să se apropie la un singur punct cu doar 17 secunde rămase. Robinson a înscris 2 libere și clujencele mai aveau 9 secunde pentru a egala cu un coș de 3. L-a reușit aceeași Medley și jocul a intrat în prelungiri la 82-82.
dsc_0079Dramatism până la capăt, surpriza tot s-a produs
Sirius părea că a scăpat din cauza precipitării în atac printre degete o victorie mare. Cu atât mai mult, cu cât la intrarea în ultimele două minute ale reprizei de prelungiri tabela arăra 86-91 și clujencele aveau posesia. O nouă intercepție a harnicei Laudermill i-a oferit lui Gal Emese posibilitatea contraatacului. Aceasta nu a pătruns până sub panou, pentru a arunca din afara semicercului de 3 puncte: 89-91, o posesie. Mandache a înscris însă și ea 2 puncte și de această dată oaspetele erau aproape de victorie. Robinson a fost însă cea care a trimis jocul în a doua repriză de prelungiri. Nimic nu prevestea ce avea să se întâmple. Surprinse de replica neașteptată a mureșencelor, oaspetele au fost de-a dreptul blocate de reușitele lui Daniel din afara semicercului de 3 puncte și Sirius avea după aproape două minute din cele 5 ale reprizei un avantaj neașteptat: 103-95. Clujencele au forțat revenirea, dar au fost descurajate de o nouă reușită de 3 a lui Gal, completată de alte puncte ale principalei marcatoare a partidei, Cherise Daniel. Pe val, mureșencele nu au mai cedat inițiativa și au obținut o victorie care poate însemna un nou început pentru echipă în vederea viitoarelor confruntări.
Au evoluat formațiile:
Sirius: Daniel 37 puncte (4×3), Robinson 31, Laudermill 19 (2), Gregory 14 (2) Lovasz 4, Mc Cune 3, Gal 6 (2), Alina Pop.
U Cluj: Davis 28, Mandache 23 (1), Medley 21 (5), Ross 15, Harrison 13 (1), Irimia 6, C. Cutaș, Voica, Sfârlea.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.