Voleibalistele mureșene obțin a patra victorie CSU Medicina CSŞ
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 336 Vizualizări

Voleibalistele mureșene obțin a patra victorie

În ultima etapă a turului Diviziei A1 la volei feminin, CSU Medicina CSȘ Târgu-Mureș a învins sâmbătă seara pe teren propriu formația SCM U Craiova cu scorul de 3-0 (25-18, 25-21, 25-9). După victoria din urmă cu două etape pe terenul formației VC Unic LPS Piatra Neamț cu 3-2, mureșencele au suferit două înfrângeri, 1-3 pe teren propriu cu campioana Volei Alba Blaj și cu 0-3 la CSM Lugoj, eșecuri care le-a coborât pe locul 10, la 4 puncte de ultimul loc ce asigură participarea în play-off. În aceste condiții, „medicinistele” aveau nevoie ca de aer de o victorie de 3 puncte cu ultima clasată, dar aceasta trebuie completată în celelalte două etape pe care le vor mai disputa în acest an, una pe teren propriu, cu SCM Pitești și un ultim meci din 2016, pe terenul Penicilinei Iași, ambele clasate înaintea lor. Partida din sala UMF a fost dominată de gazde, dar momentele de scădere, implicit emoțiile, nu au lipsit, îndeosebi în primele două seturi. Primul a fost echilibrat până la jumătatea sa, după care mureșencele s-au desprins de la 11-13 la 16-13 la al doilea time out tehnic, apoi până la 19-13, cu o serie de 8 servicii ale Roxanei Iancu. Oaspetele au încercat să revină în joc, dar nu au ajuns decât până la punctul 18.
dsc_0051Desprindere, scădere, urmată de un set „fulger”
Pe serviciul aceleiași Iancu, setul secund părea un galop de sănătate. După 5-0 însă, antrenorul doljencelor a cerut timp de odihnă, după care oaspetele au reușit o serie impresionantă, intrând cu 8-6 la primul timp de odihnă. După un atac blocat la Elizabet Varga, mureșencele au început revenirea cu o serie de blocaje reușite de Alexandra Cauc împreună cu Iancu. Cu Valentina Rusu la serviciu, au trecut în avantaj la 13-10, apoi s-au desprins la 15-11. O nouă relaxare prematură a permis oaspetelor să reducă la 1 punct diferența, cu 16-14 la al doilea timp tehnic. Au urmat mingi foarte disputate, de mare luptă, s-a mers cap la cap până spre finalul setului. Mureșencele s-au desprins însă după 18-18 și au încheiat setul la 25-21. Setul trei a început identic cu al doilea, cu 5-0 și timp de odihnă pentru craiovence, cu Marija Pucarevic la serviciu. Desfășurarea a fost însă total diferită. Cauc a dus scorul la 8-1 la primul timp tehnic, apoi un blocaj urmat de un atac „îngropat” ambele reușite de Varga au dus scorul la un neverosimil 16-2 la al doilea timp tehnic. Mureșencele n-au mai slăbit ritmul și s-au desprins la 20-3, după care titularele au lăsat loc colegelor, alături de reprofilata Carmen Arniceru, care a fost noul libero de la jumătatea setului secund. Setul trei a fost unul „fulger”, încheiat la 9. CSU Medicina obține doar a patra victorie din 11 întâlniri și rămâne deocamdată pe locul 10. În prima etapă din retur va primi sâmbăta viitoare vizita ocupantei locului 9, SCM Pitești, în fața căreia au de luat o revanșă după înfrângerea cu 3-1 din tur.
Formația aliniată a fost următoarea: Karla Klaric, Roxana Iancu, Valentina Rusu, Marija Pucarevic, Eliza Varga, Loredana Dobriceanu, Laura Molnar-libero, Sonia Teianu, Raisa Ioan, Alexandra Babaș, Andreea Petra, Carmen Arniceru-libero.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE