Home / FC Municipal / ASA „leagă” în premieră două victorii

ASA „leagă” în premieră două victorii

Distribuie

În etapa a XIX-a a Ligii I de fotbal, ASA Târgu-Mureș a obținut duminică seara a doua victorie de pe teren propriu din actuala ediție a campionatului, 2-0 cu FC Botoșani. Cele două goluri au fost înscrise în debutul reprizei secunde, autori Benjamin Kuku, în minutul 46 și Vlad Morar (min. 47).

Partida s-a disputat pe un teren acoperit de un strat subțire de zăpadă, un adevărat adversar pentru cele două echipe. A învins echipa care s-a adaptat mai bine la condițiile vitrege. În prima repriză oaspeții au avut mai mult inițiativa, cu o primă ocazie importantă la poarta lui Mingote, care a reținut în minutul 4 șutul lui Târnovan scăpat singur în careu. Morar a trimis și el un șut periculos din lovitură liberă de la mare distanță, reținut sub bară de Iliev. Al doilea bulgar al oaspeților, Dimitrov a avut o altă situație bună la finalul reprizei, dar șutul său a fost deviat reste poartă de apărarea mureșenilor. La pauză s-a intrat fără multe faze de poartă și fără gol înscris, rezultat care nu putea mulțumi niciuna dintre cele două echipe.

Debut în trombă al mureșenilor

Repriza secundă a început cum nu se poate mai bine pentru echipa lui Dan Alexa. După doar câteva secunde de la reluarea jocului, Marius Constantin a trimis o pasă în adâncime pentru Kuku, acesta a dejucat pasul la ofsaid al botoșenenilor, a pătruns în careu și a trimis pe lângă Iliev în plasă. Nici nu s-au dezmeticit bine moldovenii după acest gol rapid, că la mai puțin de două minute Vlad Morar a reluat în plasă din fața porții centrarea lui Ciprian Rus. Oaspeții nu s-au regăsit minute bune, până prin minutul 60, după care au încercat să revină în joc. O oprtunitate au avut în minutul 65, când Mingote a respins de sub bară șutul lui Vasvari. Mureșenii nu au mai pus accent pe faza ofensivă decât cu câteva încercări de contraatac sau cu șuturi de la distanță care nu și-au atins ținta. Pe măsură ce se scurgea timpul, acțiunile oaspeților deveneau tot mai precipitate, apărarea reușind să anihileze încercările botoșenenilor. Pentru ASA sarcina a devenit mai dificilă după minutul 77, minut în care Ciolacu, intrat la pauză în locul lui Zicu a văzut al doilea cartonaș galben în mai puțin de 10 minute și și-a lăsat echipa în inferioritate numerică. În ultimele minute oaspeții au trimis mai multe mingi care au ocolit poarta. Doar Vasvari și Dimitrov l-au mai pus la încercare pe Mingote, dar acesta a fost atent și ASA a rezistat până la final fără să primească gol pe teren propriu pentru prima dată în această ediție. Pentru roș-albaștri urmează sâmbătă o deplasare dificilă pe terenul lui Dinamo, pe care au învins-o în tur cu 2-1, joc după care Ioan Andone i-a promis lui Dan Alexa „o răzbunare” pentru eșecul din tur. Mureșenii se vor întoarce lângă Capitală după doar patru zile, când vor susține partida din cadrul „optimilor” Cupei României, la FC Voluntari.

Au evoluat formațiile:

ASA: Mingote – G. Matei, Cordoș, Dobrosavlevici, Mendy, Gabi Mureșan, M. Constantin (’90+1 Candrea), Ciprian Rus, Zicu (’46 Ciolacu- eliminat în minutul 77), Morar, Kuku (’90+2 Netzer)
FC Botoșani: Iliev – Dimitrov, Plămadă, Burcă, Mușat, Cucu, Vasvari, Herghelegiu (’89 Juncănaru), L. Fülöp (’50 M. Roman), Târnovan, Astafei (’74 Greu)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Conferința de diseminare și promovare a Proiectului Correctional la Penitenciarul Târgu Mureș

Distribuie Penitenciarul Târgu Mureș a organizat joi, 28 martie, conferința de diseminare și promovare a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.