Home / Sanatate / Clinica de Urologie derulează un program de screening gratuit

Clinica de Urologie derulează un program de screening gratuit

Clinica de Urologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, în colaborare cu Asociația Urologică „Prof. Dr. Dorin Nicolescu” din Târgu-Mureş, derulează, în perioada 7-8 decembrie, un program de consultaţii gratuite care se adresează bărbaţilor cu vârste cuprinse între 50 şi 65 ani.

Programul de screening gratuit este dedicat mureşenilor care nu prezintă afecţiuni urologice diagnosticate. Scopul acestor consultaţii este de a diagnostica diferite tulburări micţionale la bărbaţi, precum şi de a depista precoce cancerul de prostată. Programările pentru consultaţii se vor face personal, în data de 6 decembrie, în intervalul orar 11.00-13.00, la Ambulatoriul Clinicii de Urologie, situat pe strada Gheorghe Marinescu nr.1 (la parter).
Consultația presupune efectuarea anamnezei, a examenului clinic, a ecografiei reno-vezicale şi examenul de urină. Simptomele care pot anunţa o afecţiune urologică la bărbaţi sunt: creşterea frecvenţei urinărilor, atât pe timpul zilei, cât şi noaptea, jet urinar mai slab, uneori întrerupt, urinarea dificilă, urmarea putând fi golirea incompletă a vezicii urinare. „Consultul urologic periodic, precum şi efectuarea investigaţiilor recomandate sunt necesare pentru a stabili un diagnostic corect, pentru a trata eventualele afecţiuni existente, pentru a îmbunătăţi simptomatologia şi pentru a evita apariţia complicaţiilor sau progresia bolii. Consultaţiile efectuate o dată pe an, chiar şi în lipsa simptomelor, pot salva viaţa”, conf. univ. dr. Mártha Orsolya, coordonatoarea programului de screening și şefa Clinicii de Urologie.

Programul de Screening gratuit nu este o noutate în cadrul SCJ Mureş, Clinica de Urologie având un calendar anual destinat prevenţiei acestor afecţiuni. „Spitalul Clinic Judeţean Mureş continuă să acorde o atenţie deosebită prevenţiei, iar programul ce se va derula în zilele de 7 şi 8 decembrie este un exemplu bun în acest sens. Îi aşteptăm pe toţi cei interesaţi la înscrierile din data de 6 decembrie şi suntem convinşi că interesul mureşenilor pentru această campanie va fi unul crescut”, a afirmat dr. Dan Sîmpălean, managerul SCJ Mureș.

Citeste si:  DOLIU. S-a stins din viață un reputat medic și om de cultură mureșean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Învățământ dual în Sighișoara

Pentru prima dată, elevii din Sighișoara se pot școlariza prin învățământ dual. În anul școlar …