Home / Politic / Csép Éva Andrea: „Trebuie să garantăm egalitatea de șanse pentru persoanele cu dizabilități”

Csép Éva Andrea: „Trebuie să garantăm egalitatea de șanse pentru persoanele cu dizabilități”

„Trebuie să creăm șanse egale pentru persoanele care trăiesc cu dizabilități. Este inacceptabil ca, în secolul al XXI-lea, legislația să fie încă lacunară. Nici aplicarea legilor existente nu funcţionează fără probleme. Persoanele cu dizabilități trebuie să fie membre cu drepturi depline ale societății noastre, nu doar teoretic și la nivelul vorbelor, ci și în practică. Statul, și instituțiile acestuia, nu s-a ocupat niciodată îndeajuns cu garantarea unei egalități de șanse reale pentru aceste persoane”, a arătat Csép Éva Andrea, candidatul UDMR pentru Camera Deputaților din județul Mureș, la un eveniment organizat la Palatul Culturii din Târgu Mureș, cu ocazia Zilei Mondiale a Persoanelor cu Dizabilități.
Csép Éva Andrea a explicat că pentru a putea vorbi de o egalitate de șanse reală, este nevoie ca mai întâi reprezentanţii Parlamentului să înțeleagă că ceea ce s-a făcut până acum la acest capitol nu este de ajuns: „Dacă este nevoie de o schimbare de atitudine, o vom schimba, dacă este nevoie de muncă persistentă, vom munci”.
Organizația Națiunilor Unite a declarat în 1992 ziua de 3 decembrie ca fiind Ziua Mondială a Persoanelor cu Dizabilități pentru a atrage atenția populației asupra problemelor persoanelor care, în urma unui accident, a unei boli sau catastrofe, trăiesc cu dizabilități. „Cunoașterea, toleranța, acceptarea stau la baza a ceea ce dorim să construim. Trebuie să construim o țară unde persoanele cu dizabilități sunt cetățeni cu drepturi depline”, a spus Csép.

Citeste si:  Cifrele zilei COVID-19 în Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Impact între două mașini, pe DJ 13A din Mureș

Pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Sovata au fost solicitați să intervină joi, 27 …