A venit Moșu în Cetatea Medievală Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 325 Vizualizări

A venit Moșu în Cetatea Medievală

 

Cetatea Medievală din Tîrgu Mureș e încărcată de magia sărbătorilor de iarnă, începând de luni, 5 decembrie, odată cu deschiderea Târgului lui Moș Crăciun. În cadrul evenimentului a avut loc vernisajul expozițiilor de artă și deschiderea atelierelor lui Moș Crăciun.

Luni, 5 decembrie, la ora amiezii a avut loc vernisajul Expozițiilor ” Arta sărbătorilor de iarnă” care pune în lumină lucrările unor cunoscuți artiști ai județului nostrum: Zsuzsa Veress expune în Bastionul Tăbăcarilor picturile unor castele și conace din județul Mureș, Bastionul Dogarilor găzduiește lucrările în ulei ale Asociației Artiștilor Plastici, iar în corpul E găsim o expoziție pastel și iconografie semnată de Laszlo Orban. În corpul B, la parter, ne putem bucura privirea cu grafica lui Horea-Remus Epure, lucrările artistelor Klara Pădureanu și Zsuzsa Veress, iconografie ”Lumină lină”, tot aici vedem o expoziție de ”Metaloplastie-Cupe și talere”, autor Ioan Zibileanu și o expoziție ”Arta sticlăriei”, autor Grigore Nicușan. Corpul E găzduiește o expoziție de sculptură ”Lumea  florilor”, artist Gyarmaty Janos. În Bastionul Mic avem lucrările de ceramică ale artistei Mana Bucur, iar Bastionul Blănarilor I și II Gross Foto. În corpul E la mansardă expune pictorul Zoltan Kedey, iar în Bastionul Croitorilor expun Ordinul Cavalerilor Lup. În total sunt peste 500 de lucrări, în care sunt incluse și cele ale altor artiști, Sabina Gorun, Ciprian Călbează, Iulian Amarin, Jozsef Kali și Ana Orban.

Atelierele moșului

img_9986

Odată cu vernisajul expozițiilor de artă a avut loc și cel al atelierelor lui Moș Crăciun, unde îi putem găsi pe Olga Albert, inițiere în arta manufacturieră, pictură popular pe farfurii și casete, croșete și pictură pe față, Suba Piroska care oferă un curs de confecționat felicitări manual și pictură în acuarelă, Ilona Kelemen, lucru de mână, croșetat, jucării și podoabe pentru brad, Bodoni Sandor care face o inițiere în utilizarea artistică a lavandei, Petofi Marta, decorațiuni și cadouri din pietre semiprețioase, Mana Bucur, modelaj de ornamente de Crăciun și zoomorfe în lut și Kiss Katalin, care ne învață cum să facem jucării din pâslă și sârmă.

În corpul B și E la parter se află Bucătăriile lui Moș Crăciun, un atelier pentru curs de frământat, modelat și copt turtă dulce, sub îndrumarea Master chef Botos Sandor de la Brutăria Eldi și un atelier de inițiere în arta internațională a gătitului: aperitive, burger, minichifteluțe și montarea acestora pe farfurii, sub îndrumarea Master chef Alexandru Machedon Pop, restaurantul Nostalgia.

La intrarea în Cetatea Medievală, vizitatorii pot gusta un vin fiert, mere trase în ciocolată gătite de Iolanda Melinda Bela sau porumb fiert. Tot aici pot cumpăra sirop, dulceață, oțet de trandafir, ulei în sticluță sau Trandafirată, produs ușor alcoolizat, 24-26 grade, produse la Ferma Chihereana, care se întinde pe mai bine de un hectar, din care 28 de ari sunt plantați cu butași de trandafiri de dulceață, iar restul cu fructe de pădure. ”Toate produsele noastre sunt bio, făcute după reţete tradiţionale, foarte sănătoase şi gustoase” ne spune Olivia Ința, cultivator de trandafiri de dulceaţă şi fructe de pădure din Chiheru de Jos, ferma Chihereana.

img_9967

Programul de vizitare al expozițiilor și atelierilor este marți-vineri în intervalul orar 10.00-17.00 și sâmbătă-duminică între orele 10.00-18.00.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE