Home / Politic / Decizia BEJ Mureş de retipărire a buletinelor de vot pentru Senat, contestată de prefect

Decizia BEJ Mureş de retipărire a buletinelor de vot pentru Senat, contestată de prefect

Distribuie

Prefectul judeţului Mureş, dr. Lucian Goga, a declarat marţi, 6 decembrie, pentru cotidianul Zi de Zi, că instituţia pe care o reprezintă a depus contestaţie împotriva Deciziei nr. 28/5 decembrie a Biroului Electoral de Circumscripţie Nr. 28 Mureş, prin care se solicită retipărirea buletinelor de vot pentru Senat, ca urmare a unor plângeri formulate de PSD Mureş, PNL Mureş, UDMR Mureş, ALDE Mureş şi ANR Mureş.

În opinia prefectului judeţului Mureş, buletinele de vot tipărite pentru alegerea senatorilor pot fi folosite în condiţii optime la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016. „Şedinţa şi analiza pe care a făcut-o Biroul Electoral Judeţean a avut loc în urma unor contestaţii ale unor partide politice. Acestea au fost analizate şi s-a votat, dispunându-se Instituţiei Prefectului retipărirea buletinelor de vot pentru Senat. Am avut drept la contestaţie în 48 de ore, sigur că am făcut contestaţie la Biroul Electoral Central, pentru că din punctul nostru de vedere şi chiar al unor membri ai Biroului Electoral Judeţean care au votat pentru ca aceste buletine să fie utilizate în procesul electoral din 11 decembrie, buletinele de vot sunt conforme. Am făcut această contestaţie la Biroul Electoral Central argumentând faptul că aceste buletine de vot tipărite pentru Senat nu pot induce în eroare alegătorul, că sunt conforme cu legea, că macheta la care dânşii fac referire a fost afişată 48 de ore şi n-a contestat-o nimeni. Că o maşinărie cum e cea de la tipografie poate să mai scoată şi erori, da, sunt de acord, dar pentru asta există preşedinte al secţiei de votare şi locţiitorul acestuia care în momentul în care înmânează un buletin de vot unui cetăţean cu drept de vot, dacă constată că acel buletin este greşit dintr-o eroare de tipografiere, dintr-o eroare tehnică, să îl pună deoparte, pentru că există acea marjă de 10% în plus”, a afirmat dr. Lucian Goga.

Contestaţia depusă la Biroul Electoral Central de Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş va fi analizată miercuri, 7 decembrie, la ora 13.00. „Una peste alta, aştept soluţionarea contestaţiei din partea Biroului Electoral Central. Am încă timp util şi asigur pe această cale toţi cetăţenii judeţului Mureş că în 11 decembrie o să voteze”, a menţionat prefectul judeţului Mureş. „Mâine fiind miercuri, buletinele pentru Senat au mai puţine file, deci se pot tipări până în ziua alegerilor. Dacă va fi cazul. Sper să nu fie cazul. Este speranţa mea, pentru că am investit foarte multă muncă, de două luni tot colectivul Instituţiei Prefectului munceşte pentru aceste alegeri. E multă muncă, mult suflet, inclusiv azi noapte tot colectivul a fost în locul unde sunt buletinele, verificându-le. Din punctul meu de vedere, aceste buletine sunt conforme, iar opinia mea e identică cu a unor membrii ai Biroului Electoral Judeţean, consemnată în procesul-verbal”, a completat dr. Lucian Goga.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

”Candidaturi-bombă” anunțate de AUR la Primăria Târgu Mureș și Consiliul Județean Mureș

Distribuie Evenimentul de lansare a candidaților AUR la alegerile locale din județul Mureș va avea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.