Home / Sanatate / Sindicaliștii Sanitas protestează din nou în fața Ministerului Sănătății

Sindicaliștii Sanitas protestează din nou în fața Ministerului Sănătății

Distribuie

Sindicaliștii Federației Sanitas pichetează astăzi, 6 decembrie, între orele 11:00 – 13:00, sediul Ministerului Sănătății, din cauza neînceperii negocierilor privind noul contract colectiv de muncă la nivel de sector, informează AGERPRES.
„Contractul colectiv de muncă este documentul care reglementează relațiile de muncă, drepturile și îndatoririle specifice sistemului sanitar pentru toate categoriile profesionale. Totodată, reglementează și timpul de muncă, timpul de odihnă, formarea profesională, dreptul la concediul de odihnă și concediul fără plată, asigurarea echipamentelor de protecție etc”, se menționează într-un comunicat postat pe site-ul Sanitas, conform sursei citate.
Actualul contract colectiv în sector expiră pe 31 decembrie 2016.
Sindicaliștii Sanitas au mai protestat la Ministerul Sănătății și pe 22 și 29 noiembrie, în același interval orar, respectiv 11:00 — 13:00.
De asemenea, sindicaliștii din Sănătate, membri ai Federației Sanitas, au declanșat în data de 31 octombrie o grevă generală în toate spitalele din țară, ca urmare a faptului că nu au ajuns la o soluție cu autoritățile pe Legea salarizării unitare. Marți, 1 noiembrie, conducerea Sanitas a anunțat suspendarea temporară a acțiunilor de protest.
Ministerul Muncii a transmis Federației Sanitas că demersul sindical nu îndeplinește condițiile legale pentru declanșarea conflictului de muncă, iar Guvernul, prin Ministerul Sănătății, s-a adresat instanței de judecată competente pentru a constata legalitatea sau nelegalitatea grevei.
Joi, 3 noiembrie, Tribunalul București a decis că greva Federației Sanitas este ilegală și a dispus încetarea protestului.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO-FOTO. Au început lucrările la Centrul de Mari Arși din Târgu Mureș!

Distribuie La aproape o săptămâna de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor pentru construcția …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.