Târgumureșenii, îndemnați să doneze sânge Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 224 Vizualizări

Târgumureșenii, îndemnați să doneze sânge

Clubul Sportiv Juvenes, în parteneriat cu Societatea Studențească de Chirurgie din România, filiala Târgu-Mureș, organizează, în perioada 6-21 decembrie, o campanie caritabilă. Târgumureșenii sunt invitați să doneze sânge, iar astfel să-i ajute pe copiii orfani să aibă o iarnă mai caldă. Bonurile strânse se vor materializa în jucării, rechizite și obiecte vestimentare și vor ajunge la copiii instituționalizați din județul Mureș.

„Sângele e viață. Sângele e prețios, iar când ai nevoie urgent de el, trebuie să fie acolo. Donarea de sânge scade cu 30% riscul de accident vascular şi creşte imunitatea organismului. Dincolo de beneficiile pentru sănătate, fiecare donare de sânge poate salva trei vieţi. Împreună facem sărbătorile mai frumoase. Doritorii se pot înscrie accesând formularul https://goo.gl/forms/Icg0aclfJpsgDSY13, telefonic la numărul 0757-388.865, persoana de contact Dragoș Stepa sau prin e-mail la adresa: dragos.stepa@csjuvenes.ro. În funcție de numărul persoanelor înscrise, se va realiza un orar al donărilor la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Mureş, pe parcursul mai multor zile. În data de 16 decembrie, cafeneaua Zip va găzdui un concert caritabil la care taxa simbolică de intrare va fi o jucărie, ce va ajunge tot la copiii instituționalizați. Dragoș Stepa vă așteaptă împreună cu trupa lui pentru a vă dărui muzică de calitate. Concertul va începe la ora 20.00”, au precizat inițiatorii campaniei.

Condiții pentru a putea dona sânge
Pentru a deveni donatori de sânge, oamenii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să aibă vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani, o greutate peste 50 de kilograme, puls regulat, 60 -100 bătăi/minut, tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg, să nu fi suferit în ultimele şase luni intervenţii chirurgicale, femeile să nu fie însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală, să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării, să nu fie sub tratament pentru diferite afectiuni: hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice sau boli endocrine. De asemenea, donatorii nu trebuie să aibă sau să fi avut următoarele boli: hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malaria, epilepsie şi alte boli neurologice, boli psihice, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele: psoriazis, vitiligo, miopie forte peste (-) 6 dioptrii, cancer. Donarea de sânge total durează 8-10 minute, timp în care este recoltată o unitate. Cineva are nevoie de sânge o dată la trei secunde.campanie-sange-afis

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE